Συντάξεις Μαρτίου 2025: Αυτές είναι οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμών
Έρχονται αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των μηνιαίων κύριων και επικουρικών συντάξεων ΕΦΚΑ τον μήνα Μάρτιο 2025.
Συγκεκριμένα με τη διάταξη του νόμου 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019) με τίτλο –Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις– καθορίζονται νέες ημερομηνίες πληρωμής των κύριων συντάξεων.
Η διάταξη αυτή έχει ως εξής
Νόμος 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019)
Άρθρο 34
Ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:
α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
- Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος, καθώς και ο τρόπος εφαρμογής του σε φορείς που καταβάλλουν παροχές που δεν ανάγονται σε μηνιαία βάση
- Από την έναρξη ισχύος του παρόντος κάθε άλλη αντίθετη διάταξη καταργείται
Άρθρο 132
Έναρξη ισχύος
Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ισχύουν από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του. Συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016)
Οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) ΟΠΣ – ΕΦΚΑ για όλους όσους είναι νέοι συνταξιούχοι (Μισθωτοί και μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016) καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημερομηνία
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Μαρτίου 2025 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.
Πληρωμή συντάξεων Μαρτίου 2025
- Με βάση τις παραπάνω διατάξεις οι συντάξεις Μαρτίου 2025 των μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πληρωθούν την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα Φεβρουαρίου 2025 και η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων θα γίνει στην ίδια ημερομηνία αντίστοιχα
- Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Μαρτίου 2025 είναι οι εξής:
- Συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016)
- Οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) ΟΠΣ – ΕΦΚΑ Μαρτίου 2025 για όλους όσους είναι νέοι συνταξιούχοι (Μισθωτοί και μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016) θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025
Συντάξεις ΙΚΑ
- Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2025 την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025
- Συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2025 την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2025 την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025
- Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2025 την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025
Συντάξεις ΝΑΤ
- Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2025 την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025
- Συντάξεις Δημοσίου
- Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2025 την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025
- (Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις Μαρτίου 2025 όπως το Δημόσιο)
- (Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαρτίου 2025 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)
- Πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημερομηνία
- Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση
- Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Μαρτίου 2025 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.
«Μεταμφιεσμένος στην Κρήτη ήταν ο βιολογικός πατέρας του 3χρονου Άγγελου» λέει ξαδέλφη του
«Τώρα θέλει μόνο να μάθει τι ώρα θα γίνει και που θα γίνει η κηδεία του παιδιού» Μεταμφιεσμένος είναι ο βιολογικός πατέρας του μικρού Άγγελου όλο αυτό το διάστημα στην Κρήτη, γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή του, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η ξαδέλφη του.
«Ήρθαμε να δώσουμε το τελευταίο αντίο, μακάρι να μάθουμε που θα είναι η κηδεία του παιδιού. Θέλουμε να είμαστε εκεί όπως και ο πατέρας του θέλει να είναι εκεί μαζί του. Δεν μας λέει κανείς», είπε.
Αναφορικά με το αν γνώριζαν την όλη κατάσταση που βίωνε ο μικρός Άγγελος, είπε: «Υπάρχουν βίντεο με το παιδί που είναι στο σπίτι μια χαρά με τον Δημήτρη. Δεν είχε καταλάβει τίποτα, ούτε εμείς, κανένας μας. Μακάρι να είχαμε καταλάβει να το είχαμε πάρει το παιδί δίπλα μας ξανά».
«Ο Δημήτρης όπως γνωρίζω ήταν στην Κρήτη, ήταν μεταμφιεσμένος. Απλά τώρα θέλει μόνο να μάθει τι ώρα θα γίνει και που θα γίνει η κηδεία του παιδιού». «Η οικογένεια της μητέρας δεν θέλει να βρίσκεται κανείς από την πλευρά του βιολογικού πατέρα εκεί».
«Υπάρχουν απειλές για τη ζωή του ακόμα και σήμερα, στέλνουν απειλητικά μηνύματα στον ξάδελφό μου, γιατί δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί. Η απορία μου είναι η εξής: και αν το είχε αναγνωρίσει το παιδί, πάλι το ίδιο δεν θα συνέβαινε;» , είπε.
Σημειώνεται ότι η γιαγιά του παιδιού, αφού ενημερώθηκε για τον εγκεφαλικό θάνατό του μετά την άγρια κακοποίησή του από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο πατριό του, ζήτησε τη δωρεά των οργάνων του.
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση νεφρών του παιδιού σε έναν 37χρονο, ενώ όπως έγινε την Τρίτη γνωστό η καρδιά του 3χρονου Άγγελου θα μεταμοσχευθεί σε τρίχρονο παιδί στο Βερολίνο της Γερμανίας.
ΠΗΓΗ :




