Η Λέτη Πολύζου μαζί με την κόρη της βρέθηκαν νεκρές την Πρωτοχρονιά μέσα στο σπίτι τους σε μια υπόθεση που προκαλεί τα δικά της ερωτηματικά.
Την απάντηση σε μια σειρά από διάφορα ερωτήματα ψάχνουν να βρουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο του θανάτου της Λέτης Πολύζου και της κόρης της. Λέτη Πολύζου: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο μητέρας και κόρης – Οι πρώτες εκτιμήσεις
Η γνωστή εικαστικός Λίμπερτυ (Λέτη) Πολύζου και η 41χρονη κόρη της βρέθηκαν νεκρές την Πρωτοχρονιά, μέσα στο σπίτι τους στην Κηφισιά – Παθολογικά αίτια βλέπει η ΕΛΑΣ, για “δηλητηριαστικό καθεστώς” κάνει λόγο ο Μπαλάσκας.
Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της γνωστής εικαστικού Λίμπερτυ Πολύζου και της κόρης της, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους στην Κηφισιά, την Πρωτοχρονιά. Όπως έγινε γνωστό, τις δύο γυναίκες εντόπισε νεκρές ο αδελφός της εικαστικού, ο οποίος με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκε στην οικία τους, αφού δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματά του.
Νεκρές στα κρεβάτια τους στο σπίτι που έμεναν στην Κηφισιά βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες η 63χρονη ιστορικός τέχνης και εικαστικός Λίμπερτι Πολύζου και η 44χρονη κόρη της Τομασίνα (Θωμαΐς) Κοντόγιωργα .
Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν όταν ο αδελφός τους ανησύχησε επειδή δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα που τους έκανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αφού μπήκε στο διαμέρισμα με τη βοήθεια κλειδαρά, ο αδελφός της εικαστικού βρήκε την ίδια και την κόρη της νεκρές, η κάθε μια στα κρεβάτια τους.
Η τραγική ιστορία τους
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικαστικός είχε χειρουργηθεί σε μικρή ηλικία στα επινεφρίδια και υπέφερε από χρόνια υπέρταση. Προβλήματα υγείας αντιμετώπιζε και η 44χρονη κόρη της, η οποία πριν από περίπου 10 χρόνια υποχρεώθηκε να ξεκινήσει αιμοκαθάρσεις.
Άνθρωποι που γνώριζαν τις δύο γυναίκες λένε ότι και η μητέρα και η κόρη παρουσίαζαν επιπλοκές όσο περνούσαν τα χρόνια, με την κατάσταση των νεφρών της 44χρονης να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που σε λίγο θα ήταν απαραίτητο να μπει σε λίστα προς μεταμόσχευση.
Η κόρη της Λίμπερτι Πολύζου, Τομασίνα (Θωμαΐς) Κοντόγιωργα
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η 44χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από αιφνίδιο θάνατο και η μητέρα, στη συνέχεια, δεν άντεξε και υπέστη έμφραγμα, αλλά τα ακριβή αίτια θανάτου των δύο γυναικών θα προκύψουν από την έκθεση του ιατροδικαστή.
«Αντίο Λυμπερτυ Πολύζου. Ήσουν ένας υπέροχος, ξεχωριστός, ταλαντούχος άνθρωπος με επίπεδο και ποιότητα. Δεν θα μιλήσω για την ομορφιά σου γιατί αυτό είναι φανερό. Για μένα ήσουν συνώνυμο της Πανδώρας που είχε όλες τις αρετές, και συνώνυμο της παλιάς αριστοκρατίας όπου οι άνθρωποι που είχαν κράτος ήταν οι άριστοι. Πόσο λυπάμαι γιατί ήσουν συνυφασμένη στο μυαλό μου με τα νιάτα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Περικλής Κονδυλάτος.



