ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας πατέρας έκανε τα πάντα για να προσφέρει στην οικογένεια του. Αλλά δεν υπολόγισε κάτι!

 

Ένας πατέρας έκανε τα πάντα για να προσφέρει στην οικογένεια του. Αλλά δεν υπολόγισε κάτι

 

Ο πατέρας ήταν ένας σκληρός άνδρας που εργαζόταν σκληρά για να έχουν πάντα τα απαραίτητα η γυναίκα του και τα τρία του παιδιά. Κάθε απόγευμα γυρνούσε στο σπίτι κουρασμένος, έτρωγε και αμέσως έφευγε. Πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο για να μπορέσει κάποια μέρα να βρει μια καλύτερη δουλειά.

Ένας πατέρας έκανε τα πάντα για να προσφέρει στην οικογένεια του. Αλλά δεν υπολόγισε κάτι

Η μοναδική ήμερα της εβδομάδας που έτρωγε μαζί με την οικογένεια του ήταν η Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες δούλευε και μελετούσε σκληρά γιατί ήθελε να προσφέρει στην οικογένεια του κάτι καλύτερο στο μέλλον, από αυτό που μπορούσε τώρα να τους προσφέρει.

Κάθε φορά που η γυναίκα του και τα παιδιά του του έλεγαν με παράπονο ότι θα ήθελαν να τον βλέπουν περισσότερο, εκείνος τους εξηγούσε ότι όλα τα κάνει για αυτούς. Για να μπορέσει κάποτε να τους προσφέρει κάτι καλύτερο. Μέσα του όμως ήθελε, όσο τίποτα άλλο, να περάσει περισσότερο χρόνο με την γυναίκα του και να παίξει με τα παιδιά του.

Ώσπου ήρθε η μέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο πατέρας είδε με χαρά το όνομα του στους επιτυχόντες. Τα είχε καταφέρει και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό. Λίγο καιρό αργότερα ο πατέρας βρήκε μια καλύτερη και πιο καλοπληρωμένη δουλειά ως Επιθεωρητής σε μια εταιρεία.

Ο πατέρας ζούσε επιτέλους το όνειρό του. Μπορούσε πλέον να προσφέρει στην οικογένεια του τις μικρές πολυτέλειες της ζωής: Ωραία ρούχα, καλό φαγητό και διακοπές στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η σύζυγος και τα παιδιά του συνέχισαν να μην τον βλέπουν για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας. Συνέχισε να εργάζεται πολύ σκληρά, ελπίζοντας να προωθηθεί στη θέση του διευθυντή. Για να έχει περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει, γράφτηκε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Κάθε φορά που η οικογένεια του, του παραπονιόταν ότι δεν ξοδεύει αρκετό χρόνο μαζί τους, τους εξηγούσε ότι το κάνει για αυτούς. Μέσα του όμως ήθελε όσο τίποτα άλλο να περάσει περισσότερο χρόνο με την γυναίκα του και να παίξει με τα παιδιά του.

Η σκληρή δουλειά του πατέρα απέδωσε καρπούς και κατάφερε να γίνει Διευθυντής. Έχοντας πλέον αρκετά χρήματα αποφάσισε να προσλάβει μια υπηρέτρια για να ανακουφίσει τη σύζυγό του από τις δουλειές του σπιτιού. Αγόρασε ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο για να μπορούν όλοι μαζί να ταξιδεύουν πιο άνετα και ένα μεγαλύτερο σπίτι όπου το  καθένα από τα παιδιά του είχε και το δικό του δωμάτιο.

Έχοντας βιώσει τα οφέλη της σκληρής δουλειάς πολλές φορές στο παρελθόν, ο πατέρας αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές και τη σκληρή εργασία για να γίνει ακόμη καλύτερος. Η οικογένεια του συνέχιζε να μην τον βλέπει. Αυτή τη φορά ακόμη λιγότερο.

Πλέον ο πατέρας έπρεπε να εργάζεται και τις Κυριακές για να βγάζει για φαγητό τους υποψήφιους πελάτες της εταιρείας. Όταν η γυναίκα του και τα παιδιά του, του ζητούσαν να περάσει λίγο περισσότερο χρόνο μαζί τους, τους εξηγούσε ότι όλα τα κάνει για αυτούς. Μέσα του όμως ήθελε όσο τίποτα άλλο να μείνει μαζί τους στο σπίτι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο εργατικός πατέρας τα κατάφερε και πάλι. Έχοντας πλέον την οικονομική δυνατότητα αγόρασε ένα ακόμη μεγαλύτερο σπίτι και ένα όμορφο εξοχικό σε κάποιο γραφικό νησί του Αιγαίου.

Την πρώτη Κυριακή μετά την καινούργια του επιτυχία, ο πατέρας κάθισε στο τραπέζι με την οικογένεια του και τους ενημέρωσε με χαρά ότι από την επόμενη μέρα θα τον βλέπουν περισσότερο. Ότι θα σταματήσει να εργάζεται τόσες πολλές ώρες και να μελετάει τόσο πολύ. Ότι είναι πλέον ευχαριστημένος με όσα έχει καταφέρει και ότι θα μπορεί επιτέλους να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Την επόμενη μέρα ο πατέρας δεν ξύπνησε.

πηγη dinfo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button