ΔΙΑΦΟΡΑ

Έσβησε για πάντα αγαπημένη ηθοποιός

Πέθανε η “Βίβιαν Λι της Ελλάδας”

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η ηθοποιός Βούλα Χαριλάου, η “Βίβιαν Λι” της Ελλάδας, όπως την αποκαλούσαν. Ο θάνατός της έγινε γνωστός με αρκετές μέρες καθυστέρηση.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο της Βούλας Χαριλάου, σε ηλικία 90 ετών, της ηθοποιού που αποκαλούσαν “Βίβιαν Λι” της Ελλάδας. Την είδηση θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Μάλιστα, στην εν λόγω ανάρτηση αναφέρει ότι εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες δεν υπήρξε ενημέρωση από κανέναν. “Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο υπέροχο πλάσμα που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε, η Βούλα Χαριλάου… Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ και δύο εβδομάδες…

Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν, ζούσε με τις αναμνήσεις της και θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση… Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ…Θα την έχω πάντα στην καρδιά μου”, έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Βούλα Χαριλάου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Το 1961 στην ταινία «Εφιάλτης», στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης.

Η ταινία «Εφιάλτης» θεωρείται από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button