ΔΙΑΦΟΡΑ

Έφυγε από τη ζωή κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής

Ο Περικλής Περάκης  έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

Μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 ερμηνεύοντας ωραία τραγούδια όπως «Απονιά» σε μουσική Στέλιου Σωτηρίου και στίχους Καλλιόπης Μαρμαρινού, το «Ποιος να το πίστευε» των ίδιων δημιουργών κ.ά. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε στο facebook η τραγουδίστρια, Σου Κύρκου.

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια πασίγνωστης τραγουδίστριας μετά τον χαμό του αδερφού της επίσης τραγουδιστή.

Στις τελευταίες στιγμές του ήταν κοντά του η αδελφή του Ξάνθη Περάκη, η άλλη η αδελφή του καθώς και ο αδελφός του. Ο Περικλής Περράκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελαφρολαϊκό τραγούδι, ιδιαίτερα στη 10ετία του ’70, κάνοντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε γνωστές πίστες της νυχτερινής Αθήνας. Με τη ζεστή φωνή του ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια της εποχής, όπως η «Απονιά» σε μουσική Στέλιου Σωτηρίου και στίχους Καλλιόπης Μαρμαρινού, το «Ποιος να το πίστευε» των ίδιων δημιουργών κ.ά.

Το κοινό τον έχει αγαπήσει και για το ταμπεραμέντο του και ειδικά για το ιδιαίτερο στιλ του σε κάθε εμφάνισή του. Την εποχή που το όνομά του φιγουράριζε στις μαρκίζες των κέντρων όπου εμφανιζόταν, κυριαρχούσε η μουσική ντίσκο κι εκείνος είχε «δανειστεί» πολλά στοιχεία από αυτήν, αλλά και από το ενδυματολογικό στιλ που τη συνόδευε. Ο Περικλής Περράκης άφησε την πίστα στο αποκορύφωμα της καριέρας του και ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά του κλάδου. Εί

«Δυστυχώς έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τραγουδιστής με την υπέροχη φωνή Περικλής Περάκης. Καλό παράδεισο να έχει», έγραψε δημοσιεύοντας κοινή τους φωτογραφία από το ξεκίνημά τους στο τραγούδι.

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button