ΔΙΔΑΧΕΣ

Αίμα επάνω στο αντίδωρο..

Στον ενάρετο ιερέα π. Ευάγγελο Χαλκίδη, είχε συμβεί το εξής περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον μακαριστό γνωστό ιδιοκτήτη βιοτεχνίας υποδημάτων στην Θεσσαλονίκη Καρύδα, ο οποίος βοηθούσε τον π. Ευάγγελο στο έργο του.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την αξία που έχει το αντίδωρο, που μοιράζει ο ιερέας μετά την θεία Λειτουργία και πόσο μεγάλη αμαρτία είναι όταν αυτό περιφρονείται από αυτούς που το λαμβάνουν.

Κάποια φορά ο Καρύδας κοινώνησε και, όταν πήρε αντίδωρο, είδε πάνω του δύο στίγματα από αίμα.

Δεν το έφαγε και στο τέλος το έδειξε στον π. Ευάγγελο και ζητούσε μία εξήγηση.

Ο π. Ευάγγελος δεν έβλεπε αίμα, ούτε και οι άλλοι.

 

Τότε του είπε ο π. Ευάγγελος: «Το είδες μόνο εσύ το θαύμα, για να πιστέψης ότι το Αντίδωρο είναι αντί του Δώρου, που είναι η θεία Κοινωνία, αναίμακτος φαινομενικά για την αδυναμία μας, όμως είναι κανονική θυσία.

Δίνεται από το χέρι του ιερέως που έκανε τη θυσία.

Όλων το Αντίδωρο είναι ίδιο, όμως εσύ είχες την ευλογία να το δης με στίγματα αίματος».

Το περιστατικό καταγράφεται στο βιβλίο «Ασκητές μέσα στον κόσμο», τόμ. Β΄, αφήγηση 12η, π. Ευάγγελος Χαλκίδης.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button