ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη και πανεύκολη καρμπονάρα σε 30΄

Η απόλυτη μακαρονάδα σε 30΄χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος, για μας που είμαστε μακαρονάδες. Ε ναι λοιπόν, ναι, είμαστε μακαρονάδες και δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη θέα μιας θαυμάσιας καρμπονάρας παρά τις θερμίδες της. Μια υπέροχη μακαρονάδα που οι φίλοι μας οι Ιταλοί τη τιμούν ιδιαίτερα, πολύ γρήγορη και πολύ γευστική.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας [εγώ προτιμώ Νο. 12 extra fino]
  • 300 γρ. τυριά  τριμμένα [γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα]
  • 200 γρ. μπέικον [πολύ χονδροκομμένα]
  • 1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι χονδρό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα [με 1 κ.σ. χονδρό αλάτι] νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρόνο βρασίματος του παρασκευαστή τους. Φροντίζουμε να τα βράσουμε «αλ τέντε».
  2. Εν τω μεταξύ, όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο και  βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια μπέϊκον και τα σωτάρουμε χωρίς να κάνουν σκληρή κρούστα.
  3. Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με πηρούνα – με τα υγρά τους- κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέϊκον και προσθέτουμε και το μισό φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
  4. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέϊκον και προσθέτουμε τα τα τριμμένα τυριά.
  5. Προσθέτουμε τη κρέμα και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσουν τα τυριά και ενσωματωθούν με τη κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε κι άλλες ωραίες συνταγές εδώ sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button