ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως!

Η αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

Αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα το πρωί του μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να παραλάβει το Άγιο Φως, η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Πολιτείας που απαρτίζεται από τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γενικό γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη Δαμιανό.

Η αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.45 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Στις 12.30 οι μετέχοντες θα μεταβούν με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγίου Φωτός.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας και η αποστολή θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button