ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανείπωτη τραγωδία με λεωφορείο – Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά.

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία, καθώς ένα λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δεκάδες άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων από την πτώση του λεωφορείου από οδογέφυρα στο Μέστρε είναι 21 νεκροί, 12 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας θα πρέπει να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα και κατέληξε δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Όλοι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί των νοσοκομείων της περιοχής της Βενετίας κλήθηκαν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα. Στη συνέχεια, το σημείο έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι τραυματίες από την πτώση λεωφορείου στην πόλη Μέστρε του Βένετο είναι δέκα και έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής. Οι νεκροί, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι 21 και ανάμεσά τους, φέρονται να υπάρχουν δύο παιδιά.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο τα δικά μου προσωπικά όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στις οικογένειες και τους φίλους τους. Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθώ τα νέα σχετικά με αυτή την τραγωδία» τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια»

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήλωσε πριν από λίγο ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα.

Πηγη newsbeast.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button