ΔΙΔΑΧΕΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρά 5 παιδιά από 2 έως 13 ετών νεκρά ενώ ο πατέρας τους ψώνιζε για τις γιορτές

Μια αδιανόητη τραγωδία με πέντε παιδιά να χάνουν τη ζωή τους εκτυλίχθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην πόλη Μπούλχεντ της Αριζόνα των ΗΠΑ όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι που βρίσκονταν ενώ ο πατέρας τους έλειπε για να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα.

Από τα πέντε παιδιά τα τέσσερα, ηλικίας 2,4,5 και 13 ετών ήταν αδέρφια ενώ το πέμπτο παιδί, 11 ετών, ήταν συγγενής τους που τα είχε επισκεφθεί στο σπίτι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών είπε στους αστυνομικούς οτι έλειψε για περίπου 2,5 ώρες προκειμένου να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσει δώρα για τα Χριστούγεννα.

 

Η έρευνα της πυροσβεστικής έδειξε ότι η φωτιά ξεκίνησε από την είσοδο του σπιτιού στον κάτω όροφο «κάνοντας έτσι αδύνατο για τα παιδιά που βρίσκονταν σε δωμάτιο στον πάνω όροφο να μπορέσουν να φύγουν».

 

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα πέντε παιδιά βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο ενώ η φωτιά «ανέβηκε» από τη μοναδική σκάλα του σπιτιού εμποδίζοντας έτσι την μοναδική έξοδο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δραμτικές προσπάθειες των γειτόνων να προσεγγίσουν τα εγκλωβισμένα παιδιά: «Ανοίξαμε την πόρτα του γκαράζ αλλά ο καπνός γέμισε τον χώρο και μας έπνιξε. Δεν ξέραμε ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους. Αν το γνωρίζαμε θα είχαμε προσπαθήσει να φτάσουμε σε αυτά».

Κάηκαν σε πυρκαγιά ενώ ο πατέρας τους έκανε ψώνια

“Θέλω να πω, πρόκειται για πέντε αθώα παιδιά που δεν είχαν τίποτα άλλο παρά τη ζωή μπροστά τους. Δεν το επεξεργάζεσαι αυτό, δεν έχει νόημα, δεν μπορείς να βάλεις λογική σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει περίπτωση να πεις στον εαυτό σου ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν είναι εντάξει”, δήλωσε στο Fox Phoenix το μέλος της κοινότητας Shawn Jacobson.

Το αστυνομικό τμήμα του Bullhead City, η πυροσβεστική υπηρεσία του Lake Havasu και οι ερευνητές πυρκαγιάς του υπηρεσίας (ATF) εργάζονται για να προσδιορίσουν την αιτία της πυρκαγιάς, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Bullhead City Robert Trebes.

Ο παππούς των παιδιών ήταν πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Bullhead City, οπότε άλλες υπηρεσίες βοηθούν στην έρευνα στη θέση του, ανέφερε το Fox Phoenix.

Σε μια δήλωση σε βίντεο, ο Τρεμπς είπε ότι η κοινότητα “υποφέρει” για την απώλεια των παιδιών.

“Και οι γονείς και οι αγαπημένοι εκείνων που χάθηκαν σε αυτή την πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου θρηνούν”, είπε.

 

Δεν ήξεραν ότι υπήρχαν παιδιά στο σπίτι

Μάρτυρες περιέγραψαν ξέφρενους γείτονες που με μάνικες και σκάλες, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να καταπολεμήσουν τη φωτιά. «Ανοίξαμε την πόρτα του γκαράζ, υπήρχαν τύποι που έβγαζαν πράγματα», είπε ένας μάρτυρας, ο Πάτρικ Ο’Νιλ, στο τοπικό συνεργάτη του CBS News, KTVK. «Όσο πλησιάζαμε στην πόρτα, άρχιζε να μπαίνει καπνός στο γκαράζ και να πνίγει τους ανθρώπους έξω».

Οι γείτονες δεν γνώριζαν ότι κάποιος ήταν μέσα στο σπίτι, πρόσθεσε. Αν το ήξεραν, είπε ότι θα είχαν επιχειρήσει πιο νωρίς μια διάσωση. Η αστυνομία λέει ότι δεν υπήρχαν ενήλικες στο σπίτι όταν ξεκίνησε η φωτιά. Μια αγρυπνία έχει προγραμματιστεί σε ένα τοπικό πάρκο για το βράδυ της Τετάρτης και μια εκστρατεία στο GoFundMe έχει συγκεντρώσει πάνω από 14.000 δολάρια από την Τρίτη για να βοηθήσει τις οικογένειες να καλύψουν τα έξοδα κηδείας.

πηγη protothema.gr enimerotiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button