ΔΙΑΦΟΡΑ

Απλά ΝΤΡΟΠΗ: Απαγόρευσαν την είσοδο τυφλής και του σκύλου οδηγού της σε πασίγνωστη ταβέρνα της Νέας Σμύρνης!

 

Μια ντροπιαστική ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ομάδα “Φιλοζωοι Αλιμου- Alimos Stray Volunteers”, σχετικά με περιστατικό που συνέβη σε πασίγνωστη ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, με θύμα μια τυφλή γυναίκα. Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε:

“Η Εύη Σταμάτη χειρίστρια της σχολής σκύλων-οδηγών “Λάρα”, πήγε για φαγητό στο πολυδιαφημισμένο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη, μαζί με τον σκύλο-οδηγό της.
Διαβάστε τι έγινε: αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου -οδηγού στο εστιατόριο και προσπαθούσαν να την πείσουν πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της, αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία.
Κάθε ομάδα σκύλου-οδηγού έχει δικαίωμα πρόσβασης παντού, βάσει εθνικής νομοθεσίας. Επίσης, έχει το δικαίωμα να καλεί την αστυνομία και να ασκεί μήνυση σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς κι άρνησης εισόδου σε: δημόσια μέρη/υπηρεσίες, ιδιωτικά μέρη/επιχειρήσεις, εστιατόρια, θέατρα/κινηματογράφους, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Φυσικά και μποϊκοτάρουμε όποια επιχείρηση, αρνείται την είσοδο στους σκύλους-οδηγούς τυφλών και προσβάλλει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι με απώλεια όρασης, προκειμένου να είναι αυτόνομοι. Όπως και τον κόπο που καταβάλλουμε εμείς, για να τους προσφέρουμε τη χαρά της αυτονομίας και το δώρο της όρασης, μέσα από τα μάτια των σκύλων-οδηγών.”

 

***Δεν αναφέρουμε το όνομα της ταβέρνας μέχρι να επιβεβαιωθεί πλήρως και από άλλες πηγές το γεγονός.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button