ΔΙΑΦΟΡΑ

Απόφαση-έκπληξη ελληνικής τράπεζας για τα ΑΤΜ: Όσα αλλάζουν και πρέπει να γνωρίζουμε

Η Attica Bank με στόχο την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το δίκτυο ΑΤΜ της Euronet.

Πολλαπλασιάζοντας τα σημεία που μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους, χωρίς κόστος εξυπηρέτησης, διατηρώντας παράλληλα την ίδια εμφάνιση και ροή συναλλαγών με αυτή που προσφέρουν σήμερα τα ATM του δικτύου της Τράπεζας.

Οι κάτοχοι χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών της Attica Bank έχουν τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών στα ΑΤΜ της Euronet στην Ελλάδα. Τα οποία είναι εγκατεστημένα σε σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, κέντρα πόλεων, τουριστικές περιοχές, εμπορικά σημεία και κέντρα ψυχαγωγίας, σουπερμάρκετ κ.λπ.

Οι κάτοχοι καρτών της Attica Bank μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς κόστος συναλλαγές ανάληψης μετρητών, ερώτησης υπολοίπου, τελευταίας κίνησης λογαριασμού, αλλαγής και απεμπλοκής PIN και ενεργοποίησης κάρτας. Όλες οι συναλλαγές διατίθενται σε 2 γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά και εκδίδουν τις αντίστοιχες αποδείξεις που εκδίδονται και από τα ATM της Attica Bank.

Η μακροχρόνια συνεργασία της Attica Bank με την Euronet, καθώς και η υφιστάμενη συνεργασία με το δίκτυο ΑΤΜ των Συνεταιριστικών Τραπεζών, παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών χωρίς κόστος στους κατόχους καρτών έκδοσης Attica Bank σε περισσότερα από 1.000 ΑΤΜ πανελλαδικά.

Κλέβουν λεφτά χωρίς να αγγίξουν την κάρτα – Πως να μην την πατήσουμε

Απάτη στα ATM: Νέο τρόπο να αποσπάσουν λεφτά έχουν βρει οι επιτήδειοι χωρίς να αγγίξουν την κάρτα σου. Τι να προσέξουμε. Συνεχίζονται οι χρηματικές απάτες με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Συνεχώς ακούμε περιστατικά που επιτήδειοι σκαρφίζονται νέους τρόπους για να αποσπάσουν λεφτά από ανυποψίαστους πολίτες.

Τι κάνουν – Πώς θα προφυλαχθείτε

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους όλων μας είναι μήπως το ΑΤΜ, από το οποίο σηκώνουμε χρήματα, είναι παγιδευμένο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, αφού εφόσον το ΑΤΜ είναι παγιδευμένο απατεώνες μπορούν να σας κλέψουν τον κωδικό και στη συνέχεια να σας αδειάσουν τον λογαριασμό.

Παλαιότερα, κάποιος θα έπρεπε να κλέψει την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα ώστε να βάλει χέρι στα λεφτά σας. Όμως πια, υπάρχουν πολύ πιο ύπουλοι τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις αποταμιεύσεις σας…

Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται καν πλέον να αγγίξει την πιστωτική σας κάρτα. Και η αλήθεια είναι πως ούτε θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα ψεύτικα εξαρτήματα που τοποθετούνται στα ΑΤΜ από διάφορους επιτήδειους απατεώνες, μπορούν εύκολα να στείλουν τις πληροφορίες της κάρτας σας σε αυτούς.

Έχοντας τοποθετήσει κάμερες πάνω από τα πλήκτρα, μπορούν να μάθουν τον κωδικό σας και να τυπώσουν μια ψεύτικη κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν από εδώ και από εκεί, χρεώνοντας τον λογαριασμό σας.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button