ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός ο άνδρας έχει κάτι να πει στον 4χρονο εαυτό του από το παρελθόν, που είχε πέσει θύμα κακοποίησης από την οικογένειά του…

 

Ο Sasha Joseph Neulinger είναι ένα παιδί που γνώρισε από νωρίς τον πόνο στη ζωή του. Κακοποιήθηκε όταν ήταν μόλις 4 ετών… Ενήλικας πλέον, μετέτρεψε εκείνη την ανάμνηση σε πηγή δύναμης, ενσυναίσθησης και συμπόνοιας.

Ειλικρινά, είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στη θέση του και να σκεφτούμε πως θα επιβιώναμε εμείς από κάτι τόσο τραγικό. Επί χρόνια ολόκληρα τον κακοποιούσαν οι ίδιοι του οι συγγενείς, ξεκινώντας από τότε που ήταν 4 χρονών.

via Sasha Joseph Neulinger/TEDx

Το μαρτύριό του τελείωσε όταν, σε ηλικία 8 ετών, ρίχτηκε στις ρόδες τουαυτοκινήτου της μητέρας του και οι άνθρωποι που τον περιέθαλψαν του βρήκαν βοήθεια για να αρχίσει να επεξεργάζεται τι ακριβώς του είχε συμβεί.

Μία δεκαετία αργότερα και αφότου είχαν τελειώσει οι δίκες και ο ίδιος αποφοίτησε από την κινηματογραφική σχολή, ξεκίνησε μια καμπάνια στοKickstarter για να χρηματοδοτήσει μία ταινία στην οποία παρουσίαζε τη ζωή του, «Rewind to Fast-Forward«.

Ο πατέρας του ήταν σκηνοθέτης και είχε πολλές ταινίες της οικογενειακής τους ζωής, οπότε ο Sasha είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολλά αποσπάσματα όπου ο ίδιος ήταν πολύ μικρός για να θυμάται. Υπήρχαν μάλιστα και βιντεοκασέτες από τις ηλικίες 4, 5 και 6 και αρκετές μεταγενέστερες όπου κατέθετε ενάντια στους θείους και τα ξαδέρφια του που τον κακοποιούσαν. Σε κάποιες σκηνές μάλιστα, οι ίδιοι οι βασανιστές του τον κρατούσαν στην αγκαλιά τους…

Image by "Rewind to Fast-Forward"

Αυτή η ταινία είναι η ευκαιρία του να μοιραστεί την ιστορία του, να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις και να αναγκάσει τον κόσμο να μιλήσει ανοιχτά για το σοβαρό θέμα της παιδικής σeξουαλικής κακοποίησης.

Image by "Rewind to Fast-Forward"

Στην Kickstarter μάζεψε περίπου $200.000 σε μόλις λίγες εβδομάδες, απέσπασε εκατομμύρια views κια άγγιξε χιλιάδες ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες. Αρκετοί από αυτούς του έστειλαν και προσωπικά μηνύματα με τις δικές τους ιστορίες, μιλώντας γι” αυτό για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Θέλει μεγάλη δύναμη για να αρχίσει να μιλάει κάποιος για μια εμπειρία που θα προτιμούσε να «θάψει» στο πιο βαθύ μέρους του υποσυνείδητού του. Είναι τόσο μεγάλος ο πόνος που προκαλούν αυτές οι αναμνήσεις, που το θύμα αδυνατεί να δει την προοπτική της ανακούφισης που μπορεί να του προσφέρει μια ανοιχτή συζήτηση.

Ακούστε τον Sasha να μιλάει για το ταξίδι του…

 πηγη http://fanpage.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button