ΔΙΔΑΧΕΣ

«Αυτό που έρχεται από 1η Νοέμβρη…»: Τρελάθηκαν οι μετεωρολόγοι

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για κακοκαιρία που θα σαρώσει όλη την Ελλάδα.

Μετά από μία απίστευτα ζεστή 28η Οκτωβρίου, ο καιρός τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη θα διατηρηθεί ο ίδιος χωρίς φαινόμενα, με την τεράστια αλλαγή να έρχεται την πρώτη ημέρα του Νοέμβρη.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο ξεκινούν βροχές από τα δυτικά, με την ημέρα γενικευμένης κακοκαιρίας να είναι η Πέμπτη 2 Νοέμβρη, με τα πρώτα βαρομετρικά να έρχονται από την Ευρώπη και να δίνουν καταιγίδες από τα δυτικά έως και την Αττική.

Από το τέλος της εβδομάδας κρυώνει και λίγο περισσότερο ο καιρός, με τη θερμοκρασία περίπου στους 22 βαθμούς και ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο με καλές και ισχυρές καταιγίδες.

Τεράστια ανατροπή με τα Μερομήνια 2023: Σε 15 μέρες χιονιάς – Δεν είναι πλάκα

Μερομήνια: Ο θυμόσοφος λαός κάθε χρόνο τον Αύγουστο, μελετά τα καιρικά σημάδια και βγάζει τις προβλέψεις για τον καιρό που θα κάνει όλη τη χρονιά. Τα γνωστά σε όλους μας Μερομήνια. Μία διαδικασία που μπορεί να μην έχει επιστημονική βάση, όμως είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό και πολλές φορές πέφτει μέσα.

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, αναλυτής καιρού μίλησε στο Mega δίνοντας ένα νέο καιρικό τοπίο για τη φετινή χρονιά με βάση τα Μερομήνια.

Ο φετινός χειμώνας θα μπορεί να χαρακτηριστεί ώς… πολικός – με βάση πάντα τα Μερομήνια – καθώς θα έχει πολικό ψύχος, θερμοκρασίες ρεκόρ και πολλά επεισόδια χιονόπτωσης. Ο πιο περίεργος μήνας που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ θα είναι ο Ιανουάριος που θα μπει εντυπωσιακά με πολλά χιόνια και στην Αττική.

Προς το παρόν όμως και έως τις 28 Οκτωβρίου θα περάσουμε μία μικρή Άνοιξη στην καρδιά του Φθινοπώρου.

Ας τα δούμε αναλυτικά όσα είπε ο κύριος Χατζηγρίβας:

Νοέμβριος 2023

Για έναν Νοέμβριο που θα έχει μία ζέστη και μία κρύο έκανε λόγο ο αναλυτής καιρού. Από τις 6 του μήνα έως και τις 13 Νοέμβρη αναμένεται το πρώτο επεισόδιο κρύου, με κάποιες χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία. Έπειτα ο καιρός γλυκαίνει ξανά.

Δεκέμβριος 2023

Το πρώτο σοβαρό κρύο της φετινής χρονιάς έρχεται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Θα συνοδεύεται με κάποιες χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά. Π.χ στη Μακεδονία. Τα Χριστούγεννα, ωστόσο, δεν θα είναι λευκά, αφού δεν προβλέπεται χιόνι.

Ιανουάριος 2024

Ο Ιανουάριος θα είναι εντυπωσιακός σε επίπεδο φαινομένων. Μιλάμε για ιστορικά φαινόμενα και θερμοκρασίες που θα σπάσουν ρεκόρ. Η είσοδός του θα είναι εντυπωσιακή με χιόνια να βλέπει και η Αθήνα, αλλά και η Εύβοια.

Από τις 21 του μηνός έως και το τέλος ο αναλυτής καιρού μιλάει για πολλές κατεβασιές και πολικές θερμοκρασίες.

πηγη xristika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button