ΔΙΑΦΟΡΑ

Βαρύ πένθος για τον Παύλο και την τέως βασιλική οικογένεια: «Έφυγε, τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό…»

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον Παύλο Γλύξμπουργκ μέσω Instagram, στις 2 Απριλίου 2024. Ο π. Πατρίκιος υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Πατρίκιο Καλεώδη, μια θλιβερή απώλεια, όχι μόνο για την βασιλική οικογένεια, αλλά και για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο π. Πατρίκιος υπήρξε μια εμβληματική μορφή, με πλούσια προσφορά τόσο στον θρησκευτικό, όσο και στον κοινωνικό τομέα.

Ο αρχιμανδρίτης, εφημέριος επί σειρά ετών του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου και τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, εκοιμήθη και κηδεύτηκε χθες, Δευτέρα 1 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσιύματα του σημερινού Τύπου, ο αρχιμανδρίτης ήταν βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button