ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βασιλόπιτα με πoρτοκάλι: Η πιο αφράτη συνταγή

Μια συνταγή για αφράτη, γιορτινή βασιλόπιτα πορτοκάλι για πεντανόστιμα Χριστούγεννα.

Υλικά για βασιλόπιτα με πορτοκάλι

  • 260 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι

Συνταγή για βασιλόπιτα με πορτοκάλι

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Αναμειγνύουμε το βούτυεο με τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
  • Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του βουτύρου και του χυμού πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.

πηγη parapolitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button