ΔΙΑΦΟΡΑ

Βγάλτε την αϋπνία από την καθημερινότητα σας Έξυπνα τρικ για να αποκοιμηθείτε αμέσως! !

Αν τα προβατάκια που μετρούσατε παλιά δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε βάλτε στην κρεβατοκάμαρά σας άλλα.. κόλπα για να κοιμάστε γρήγορα και κυρίως, χωρίς διακοπές.

Ακολουθήστε τα παρακάτω έξυπνα τρικ, και κοιμηθείτε σαν… μωρό:

1. Να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα 
Ακολουθήστε μια συγκεκριμένη ρουτίνα πριν πέσετε στο κρεβάτι κάθε βράδυ- το τελετουργικό αυτό δίνει σήμα σε μυαλό και σώμα, ότι ήρθε η ώρα του ύπνου. Για παράδειγμα, να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, ή να διαβάζετε μερικές σελίδες από αγαπημένα σας βιβλία.

2. Διαμορφώστε το δωμάτιό σας κατάλληλα 
Διατηρείστε στην κρεβατοκάμαρά σας μια σταθερή θερμοκρασία. Να αποφεύγετε τα φώτα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να κλείνετε τα παραθυρόφυλλα.

3. Μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας για ξυπνητήρι
Πολλοί βασίζονται στο κινητό τους για ξυπνητήρι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, τότε θα σας πιάσει «φαγούρα» για να παίξετε με το κινητό σας, το οποίο θα σας κρατήσει ξύπνιους. Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να προορίζεται μόνο για  ύπνο, λένε οι ειδικοί.

4. Κάντε εξάσκηση με αναπνοές 
Αφιερώστε ορισμένα λεπτά και αφοσιωθείτε στις αναπνοές-θα χαλαρώσουν το σώμα σας. Κατά την εισπνοή, φανταστείτε ότι ένα καθαρό αεράκι εισέρχεται στα πνευμόνια σας, ταξιδεύει στο σώμα σας και καθαρίσει τα κύταρρά σας. Κατά την εκπνοή, φανταστείτε ότι όλες οι τοξίνες και οι αρνητικές σκέψεις απομακρύνονται στην ατμόσφαιρα.

5. Χαλαρώστε τους μυείς και τα πόδια σας
Ξαπλώστε στο κρεβάτι και αρχίστε να δουλεύετε με τους μυείς σας. Τεντώστε, χαλαρώστε, τεντώστε ξανά διάφορα σημεία του σώματός σας. Σφίξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας, μετρήστε ως το 7 και χαλαρώστε. Επαναλάβετε ξανά και ξανά.

6. Απασχολήστε το μυαλό σας με χαλαρωτικές ασκήσεις 
Το να μετράτε προβατάκια, είναι τόσο πασέ! Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αρχίσετε να μετράτε αντίστροφα από το 100 και πίσω.

7. Σηκωθείτε από το κρεβάτι
Αν αδυνατείτε να κοιμηθείτε στα 30 λεπτά που βρίσκεστε στο κρεβάτι, σηκωθείτε και κάντε κάτι χαλαρωτικό: διάβασμα ακόμα και πλύσιμο πιάτων.

8. Βάλτε το ξυπνητήρι μακριά σας
Ένα από τα χειρότερα όταν κάποιος πάσχει από αϋπνία, είναι να κοιτάζει διαρκώς το ξυπνητήρι.

Μερικά ακόμα τρικ:

9. Πάρτε ένα καλό, αναπαυτικό μαξιλάρι

10. Συμβουλευτείτε γιστρό

11. Φανταστείτε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον

12. Κρατήστε εκτός κρεβατοκάμαρας τις έγνοιες 

13. Κάντε γυμναστική


Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button