ΔΙΑΦΟΡΑ

Γέρων Γεώργιος Καυσοκαλυβίτης: «Έρχεται συμφορά…σωτηρία μας η μετάνοια» (ΒΙΝΤΕΟ)! !

Προφητική ομιλία του γέροντα Γεωργίου του Καυσοκαλυβίτου που πραγματοποιήθηκε τα Χριστούγεννα του 2011 στο χωριό Αμπελώνας Καρδίτσας. Στην ομιλία, που δημοσιεύεται αποκλειστικά στο pentapostagma.gr σχεδόν 4 χρόνια μετά, ο γέροντας Γεώργιος αποκαλύπτει τα αληθινά αίτια της κρίσης που μόλις έχει αρχίσει και πλήττει την Ελληνική κοινωνία εκείνο το διάστημα, ενώ παράλληλα προβλέπει την βαθύτατη ύφεση που θα περιέλθουμε, όντας μη ικανοί να αναγνωρίσουμε τον λήθαργο στον οποίο έχουμε ως λαός περιπέσει και τις καταστροφικές του συνέπειες.

«Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τί έρχεται..» λέει ο π.Γεώργιος το 2011 και σήμερα τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου του 2015, η αβεβαιότητα και ο φόβος για το αύριο της Ελλάδας κυριαρχεί. Όμως όπως είπαν οι δύο Άγιοι Πορφύριος και Παΐσιος, οι δύσκολες αυτές καταστάσεις μπορούν να φέρουν την Ελλάδα σε μετάνοια και σωτηρία. Οι δύο αυτοί μεγάλοι Άγιοι της Ορθοδοξίας είπαν για την εποχή μας:

Άγιος Παΐσιος: «…επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό και θα μετανοήσουν. Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Ελληνες…»

Άγιος Πορφύριος: «Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολόφωτο, ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο του Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις. Αυτό εμείς επιδιώκομε και έτσι θέλομε τα πράγματα σιγά σιγά να γίνουνε με τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά. Δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία. Τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά, σιγά σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει». Επίσης ο Άγιος Πορφύριος είχε πει :»Η εποχή μας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φτάσει σε άθλια κατάσταση. Ο Θεός όμως μας λυπήθηκε. Και τώρα δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού ο οποίος θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό».

 

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από το 2000-2001 ο γέροντας Γεώργιος έχει προειδοποιήσει για όλα όσα ζούμε σήμερα, ενώ χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε το 2009 στο Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και στην εκπομπή «Το πρωΐ εισάκουσον» της κ.Χατζή, στην οποία αναφέρει ότι έρχονται μεγάλα δεινά γιατί οι άνθρωποι έχοντας αποκτήσει τα πάντα, έχουν χωριστεί ο ένας από τον άλλο. Ο Άγιος Πορφύριος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εκπομπή ο γέροντας Γεώργιος, έφυγε από αυτή τη ζωή με την Αρχιερατική προσευχή του Χριστού το «ίνα ώσιν εν», γιατί αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας.

Παρακάτω το αποκαλυπτικό βίντεο:

πηγη pentapostagma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button