ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Πρόβλεψη για τρίμηνο «φωτιά» με θερμοκρασίες ρεκόρ

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυτό καθώς σύμφωνα με την πρώτη πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια όλα δείχνουν… καύσωνα διαρκείας και θερμοκρασίες «φωτιά».

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Απρίλη αλλά οι καιρικές συνθήκες και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες παραπέμπουν σε πρόωρο καλοκαίρι. Και όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως καυτό. Μπορεί οι προβλέψεις να είναι ακόμη πρώιμες όμως ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έδωσε μια πρώτη γεύση των καιρικών συνθηκών που μας περιμένουν το προσεχές τρίμηνο.

Καυτό τρίμηνο προβλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας: “Απρίλης, Μάιος, Ιούνιος πιο ζεστοί από τα κανονικά επίπεδα”

Σε μια πρώτη εκτίμηση βασιζόμενος στις εικόνες που δίνουν τα προγνωστικά μοντέλα καιρού ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για έναν θερμό Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο «πιο ζεστό από το κανονικό» με την πιθανότητα αυτή να είναι στο 70%. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κλιματικών μοντέλων για την εξέλιξη του καιρού το επόμενο τρίμηνο για την Ελλάδα, η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα κυμανθεί πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι βροχές παρουσιάζουν τάση να είναι περιορισμένες.

Ειδικότερα όπως γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος ” Απογοητευτικές είναι οι εκτιμήσεις των κλιματικών μοντέλων σχετικά με την εξέλιξη του καιρού το επόμενο τρίμηνο για τη χώρα μας . Η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα κυμανθεί πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι βροχές παρουσιάζουν τάση να είναι περιορισμένες (-πρώτος χάρτης-)

Στο δεύτερο χάρτη βλέπουμε οτι η πιθανότητα ο Απρίλης ,ο Μάιος και ο Ιούνιος να είναι πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα είναι πάνω από 70%!

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Το διαβάσαμε εδώ dnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button