ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα στην Κίνα ζει σε μια σπηλιά τα τελευταία 2 χρόνια όταν την εγκατέλειψε η οικογένεια της!

 

 

Τα κοινωνικά δίκτυα στην Κίνα έχουν γεμίσει με την ιστορία αυτής της γυναίκας που ζει σε μια σπηλιά τα τελευταία χρόνια. Όταν ερωτήθηκε η 52χρονη Du Meiying για ποιον λόγο ζει τα τελευταία χρόνια σε αυτή την σπηλιά απάντησε ότι η οικογένεια της έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούσε πλέον να την στηρίξει.

Η Du αρχικά ζούσε σε ένα δωμάτιο που της είχαν παραχωρήσει σε ένα σπίτι αλλά στην συνέχεια αναγκάστηκε να παραχωρήσει το δωμάτιο.  Δεν είχε πουθενά αλλού να πάει και αναγκάστηκε να εγκατασταθεί σε μια σπηλιά 100 τετραγωνικά μέτρων στις παρυφές της πόλης Γιτσάνγκ, στην επαρχία Χουμπέι.  Η γυναίκα έχει καταφέρει να κρατήσει τον εαυτό της στην ζωή συλλέγοντας το νερό της βροχής και τρυγώντας ότι βρει.  Για φαγητό τρώει επίσης και λάχανα που έχει φυτέψει έξω από την σπηλιά της χρησιμοποιώντας τους σπόρους που τις έδωσε ένας αγρότης της περιοχής. Έχει δημιουργήσει το δικό της κρεβάτι από μπαμπού και από ένα εγκαταλελειμμένο κλουβί που βρήκε εκεί γύρω.

Η Du είναι άνεργη πράγμα που σημαίνει ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τα 100 γεν ανά μήνα ($ 16) ευημερίας που λαμβάνει από την κυβέρνηση. Αλλά δέχεται και μια μικρή βοήθεια από το κοντινό χωριό Toudinshi στο οποίο οι κάτοικοι δίνουν ότι μπορούν. Την επισκέπτονται κάθε μήνα για να της φέρουν ρύζι  και άλλες προμήθειες.

Η Du εξήγησε ότι ο τρόπος ζωής της στην σπηλιά έχει επηρεάσει σημαντικά την υγεία της. Έχει δύο παντελόνια και δύο παλτά που της δώρισαν και ένα ζευγάρι παπούτσια που έχουν σκιστεί για να περάσει τον χειμώνα της. “Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για μένα», είπε. «Δεν έχω πουθενά να πάω, οπότε θα μείνω εδώ που τουλάχιστον έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου.” Αλλά κάνει  όνειρα ότι κάποια στιγμή θα ζήσει σε ένα πραγματικό δωμάτιο κάποια μέρα.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button