ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γόρτυνος Ιερεμίας : Ντρέπομαι ως Έλληνας και αγανακτώ ως Ιεράρχης!

Ι.Μ. Γόρτυνος: Θέση για την νομοθέτηση που επιτρέπει την αλλαγή του αναγραφόμενου φύλου στις ταυτότητες από την ηλικία των 15 ετών πήρε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, ο οποίος τόνισε ότι ντρέπεται ως Έλληνας και αγανακτεί ως Ιεράρχης για τον συγκεκριμένο νόμο, τον οποίο χαρακτηρίζει ως»αίσχους και ντροπής». 

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ελευθεριάδης-Βήμα Ορθοδοξίας

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Ντρέπομαι ως Έλληνας και αγανακτώ ως Ιεράρχης του ευσεβούς μάλιστα και ηρωικού λαού της Αρκαδίας και πονώ ως τέκνον ήρωος Αλβανικών ορέων, γιατί στην ένδοξη και αγιασμένη πατρίδα μας την Ελλάδα ψηφίστηκε πιά ένας νόμος περί αλλαγής φύλου, νόμος αίσχους και ντροπής. Αγωνιστήκαμε όσο μπορούσαμε, φωνάξαμε, βραχνιάσαμε φωνάζοντας, αλλά τίποτα δεν έγινε.

Όμως ο λαός μας, παρά τα αμαρτήματά του, είναι αγνός και φιλότιμος και αποστρέφεται την αισχρότητα και την ανηθικότητα. Πως λοιπόν οι άρχοντές μας έρχονται και επιβάλλουν έναν βρώμικο νόμο, αφού ο λαός μας εδήλωσε την αποστροφή του σ᾽ αυτόν; Δεν είναι αυτό δικτατορία; Για ένα τέτοιο νόμο, νόμο που προσβάλλει την υψηλή προσωπικότητα του ανθρώπου και την ίδια την φύση του, θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα. Και από το δημοψήφισμα αυτό θα φαινόταν η χρηστότητα των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους τώρα ετσιθελικά μερικοί αφεντάδες επέβαλαν πρόστυχο νόμο.

Το κακό, χριστιανοί μου, έγινε, ο νόμος ψηφίστηκε και με τοιούτους νόμους φαίνεται ότι και το ελληνικό κράτος συμπορεύεται και αυτό στην διαφθορά των άλλων εθνών. Έτσι φαίνεται, αλλά δεν θα είναι έτσι. Γιατί εμείς εδώ οι Αρκάδες, αλλά και όλοι σχεδόν οι Έλληνες πατριώτες μας, θα πορευόμαστε, σαν χριστιανοί, την οδό που χάραξε ο Χριστός με το άγιο Ευαγγέλιό του. Και θα πορευόμαστε ακόμη με τα ήθη, με τα οποία μεγαλούργησε και δοξάστηκε η φυλή μας. Γι᾽ αυτό, όχι μόνο δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος αυτός στην αγιασμένη γωνιά της Αρκαδίας μας και στην πατρίδα μας όλη, αλλά εμείς οι ιερείς σας και όλοι σείς μαζί θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε και να αγανακτούμε για τον υπάρχοντα πιά αυτόν νόμο. Και εγώ ο επίσκοπός σας, χριστιανοί μου, θα μείνω πιστός στην υπόσχεση που σας έδωσα ότι δεν θα προσφέρω τιμή πολιτικού άρχοντος σε όσους ψήφισαν τον νόμο και επισκεφτούν τον τόπο μας.

 

Είμαστε, αδέλφια μου, σε χρόνια που η αμαρτία είναι στο προχωρημένο στάδιό της και ανέβηκε στον θρόνο και κυβερνά. Μη μας παραξενεύει λοιπόν το σατανικό φαινόμενο το ότι ψηφίστηκε από τους κρατούντες ο νόμος περί αλλαγής φύλου. Συμβαίνει αυτό που μου λέγουν οι παπούδες και οι γιαγιάδες του τόπου μας, ότι είμαστε σε χρόνια Αντιχρίστου. Ναί, ζούμε, αν όχι ακριβώς στα χρόνια Αντιχρίστου, ζούμε τα προδρομικά χρόνια του θηρίου του βιβλίου της Αποκαλύψεως με τα δέκα κέρατα και τα επτά κεφάλια. Αλλά, μη φοβάστε χριστιανοί! Η ίδια η Αποκάλυψη μας λέγει ότι την νίκη της μάχης δεν θα την έχει το επτακέφαλο θηρίο, αλλά το Αρνίον, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η αγία Του Εκκλησία.

Εμείς λοιπόν να είμαστε σταθεροί στην πίστη μας και την αγάπη μας στον Ιησού Χριστό, στις «Παρακλήσεις» μας και στους «Χαιρετισμούς» στην Παναγία Δέσποινά μας και την τιμή μας σε όλους τους Αγίους. Άσε, χριστιανέ, τον κόσμο με τους βρώμικους νόμους του και τα άνομα θεσπίσματά του. Όσο γι᾽ αυτούς που εψήφισαν τον νόμο αυτόν περί αλλαγής φύλου,για τον οποίον μιλάμε, εγώ ως Επίσκοπος του τόπου αυτού τους λέγω «ντροπή τους» και «αίσχος τους»!..Πολλές φορές αίσχος τους!… Αλλά, αφού τέλος πάντων «φαγώθηκαν» να τον ψηφίσουν, ας τον εφαρμόσουν οι ίδιοι πρώτοι στην οικογένειά τους και στα δικά τους παιδιά! Εμείς οι χριστιανοί Έλληνες, στην δική μας οικογένεια που λέγεται Ελλάδα, δεν θα τον εφαρμόσουμε.

Με τιμή και αγάπη σε όλους

† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας».

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button