ΔΙΑΦΟΡΑ

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τηλέμαχο Τσιμιρίκα: Ο 15χρονος ήρωας που θυσιάστηκε στη φωτιά για να σώσει τα μικρά αδέρφια του

Θλίψη στην ελληνική ροκ

Eνα 15χρονο παιδί, ο Τηλέμαχος από την Καβάλα θυσιάστηκε στη φωτιά για να σώσει τα αδέλφια του.

Το παιδί ήρωας ο 15χρονος Τηλέμαχος πέθανε από ένα φλεγόμενο δοκάρι την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα δυο μικρά του αδελφάκια από τις φλόγες που είχαν ξεσπάσει στο σπίτι των παππούδων του.

Πώς πέθανε ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας στην Καβάλα

Ήταν ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου όταν πήρε φωτιά το σπίτι των παππούδων του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα στη Μεσορόπη Καβάλας, την ώρα που κοιμόντουσαν, εξαιτίας ξυλόσομπας. Οι γονείς, οι παππούδες και κάποια από τα παιδιά της οικογένειας πρόλαβαν να βγουν.

Τα δύο μικρότερα αδέρφια του Τηλέμαχου Τσιμιρίκα, ο 5χρονος Ανδρέας και ο 9χρονος Γεράσιμος όμως δεν είχαν βγει. Ο 15χρονος Τηλέμαχος χωρίς να το σκεφτεί μπήκε στις φλόγες για να τα απεγκλωβίσει. Ένα φλεγόμενο δοκάρι, όμως, του έκοψε το νήμα της ζωής μπροστά στα μάτια των γονιών του. Όταν η φωτιά έσβησε, οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς των τριών παιδιών.

Πέρασαν 10 χρόνια από τον θάνατο του Τηλέμαχου Τσιμιρίκα

Πέρασαν 10 χρόνια και η αυτοθυσία του μικρού Τηλέμαχου παραμένει στη μνήμη όσων πιστεύουν σε ήρωες, όσων έχουν διαφορετικά πρότυπα από τα σημερινά, τα εφήμερα και ανουσίως προβεβλημένα, όσων πιστεύουν ότι τα μνημόσυνα μετατρέπονται σε παραδείγματα για εκείνους που διατηρούν με τη στάση ζωής τους το «Α» κεφαλαίο στη λέξη Άνθρωπος.

Ενας πραγματικός άγγελος που κέρδισε δίκαια την θέση του στον ουρανό. Αιωνία του η μνήμη.

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button