ΔΙΑΦΟΡΑ

Λαμία: Ένας Γάμος με Εικόνες που Σπανίζουν. Γαμπρός και Νύφη θα Συζητιούνται για Καιρό

Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας με τον τρόπο που ήθελαν. Ο γάμος τους «ταξιδεύει» στο διαδίκτυο μέσα από τις πανέμορφες φωτογραφίες τους…

Με τα άλογα στην εκκλησία νύφη και γαμπρός συνοδεία μουσικών και άλλων καβαλάρηδων! Ο γάμος έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (8/9/18) στο Αμούρι Λαμίας και ήταν ένας γνήσιος παραδοσιακός σαρακατσάνικος, αφού τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός είναι Σαρακατσαναίοι, που αγαπούν και συνεχίζουν την παράδοση των προγόνων τους.

Ο λόγος για τον Γιάννη Τασούλα από το Αυλάκι, που παντρεύτηκε την καλή του, Μυρτώ Αργύρη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αμούρι, όπου οι καλεσμένοι έζησαν την αναβίωση του Σαρακατσάνικου Γάμου. Το σκηνικό στήθηκε στο κεντρικό δρόμο στην είσοδο του χωριού, όπου τον γαμπρό συνόδευαν ο «μπράτιμος», αδελφικός φίλος που κρατούσε το φλάμπουρα, και οι άλλοι βλάμηδες (μπράτιμοι) όλοι καβαλάρηδες.

Ακολουθούσαν οι μουσικοί με όργανα και γνωστούς Σαρακατσάνους τραγουδιστές, Τσαλάγκας, Γκόβαρης, Αλαφροπάτης και στη συνέχεια συγγενείς και φίλοι. Και η νύφη έφτασε στην εκκλησία καβάλα στο άλογο συνοδευόμενη από τον πατέρα της και άλλους οργανοπαίχτες, όπου στην είσοδο έγινε η παράδοση στον γαμπρό.

Ο παραδοσιακός γάμος στη Λαμία

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή : lamiareport.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button