ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίχρωμο γλύκισμα με ζελέ φράουλα και σοκολάτα

 

Μια συνταγή για ένα ωραίο δροσερό γλυκό με ζελέ. Ένα δίχρωμο γλύκισμαμε ζελέ φράουλας, φρέσκες φράουλες και σοκολάτα κουβερτούρα. Τόσο δροσερό και ελαφρύ που σίγουρα θα το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα
  • 400 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 5-6 φρέσκες φράουλες
  • 150 γρ. Τριμμένο Μπισκότο της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. ψιλοκκομένα φουντούκια [προαιρετικά]
  • 2 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες [ή 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και τα 200 ml γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και διαλύετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά αλλά όχι να πήξει.
  2. Βράζετε 200 ml γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το περιεχόμενο 2 φακέλων Κουβερτούρα σε Σταγόνες.
    Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά.
  3. Σε μια  μακρόστενη φόρμα του κέικ *ή τσέρκι βάζετε την κρέμα-ζελέ φράουλας και την τοποθετείτε στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη, μέχρι να πήξει. Λίγο πριν πήξει τελείως τοποθετείτε ψιλοκομμένα κομματάκια από τις φρέσκες φράουλες. Όταν πήξει τελείως το πρώτο στρώμα κρέμας, ρίχνετε προσεκτικά το γκρανάζ σοκολάτας και τοποθετείτε το γλύκισμα στο ψυγείο.
  4. Λίγο πριν πήξει καλά το στρώμα σοκολάτας, απλώνετε στην επιφάνεια το τριμμένο μπισκότο απαλά, ώστε να κολλήσει ελαφρά. Όταν πήξει τελείως το γλύκισμα, αναποδογυρίζετε και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και φρέσκες φράουλες. [Σε περίπτωση που βάλετε και τα ψιλοκομμένα φουντούκια [προαιρετικά] προσθέστετα πάνω από τα μπισκότα και πιέστε απαλά.]

* Αν δεν έχετε τσέρκι και βάλετε το γλυκό σε φόρμα του κέικ, τοποθετείστε [καλά στρωμένη] μια βουτυρωμένη λαδόκολα προκειμένου να το αναποδογυρίσετε εύκολα.

συνταγές σοκολάτα κουβερτούρα ζελέ φράουλας Ζελέ επιδόρπα γλυκά με σοκολάτα γλυκά

 

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button