ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποια φρούτα μπορείτε να ψήνετε στα κάρβουνα για να εκτοξεύσετε την γεύση τους!

 

Αν δεν ψήνεται στο γκριλ φρούτα και λαχανικά, είναι η ώρα που πρέπει να αρχίσετε να το κάνετε.

Αν το Σαββατοκύριακο το περάσατε ψήνοντας στην σχάρα κρέας και λουκάνικα, το επόμενο μπάρμπεκιου που σχεδιάζετε να κάνετε, μην ξεχάσετε να αφήσετε χώρο στην σχάρα σας για φρούτα και λαχανικά.
Και αν και για τα λαχανικά πολλοί γνωρίζουν ότι γίνονται και ψητά, για τα φρούτα λίγοι ξέρουν πως στην σχάρα αποκτούν θεσπέσια γεύση και βοηθούν να τα φάει και κάποιος που δεν… τρελαίνεται για φρούτα.

Αυτά είναι μερικά φρούτα που εκτοξεύονται με το ψήσιμο: 

Ροδάκινο: 
Τα ψητά ροδάκινα μπορούν να συνοδέψουν κρέας ή κοτόπουλο και να σερβιριστούν σαν επιδόρπιο. Συστείνεται η συνοδία των ψητών ροδάκινων με κανέλα, ζάχαρη και βούτυρο.
Αβοκάντο:
Ψητό αβοκάντο με λεμόνι και ντομάτα θεωρείται από τους ειδικούς της σχάρας γκουρμέ για λίγους.

Πεπόνι:
Ένα από τα φρούτα που ψήνεται καλύτερα από τα υπόλοιπα είναι το πεπόνι. Η γλυκιά του γεύση, με την θερμότητα ενισχύεται, ενώ σερβίρεται ή απευθείας από την σχάρα ή σε σαλάτα.

Ανανάς: 
Μπορεί ο ανανάς να είναι ένα φρούτο που συνήθως το τρώμε λιώνοντάς το στο μπλέντερ, όμως στην πραγματικότητα είναι εξίσου γευστικό αν ψηθεί στην σχάρα.
Ο ανανάς μπορεί να ψηθεί στην σχάρα αφού καθαριστεί και κοπεί σε ροδέλες ενώ συνοδεύεται με παγωτό βανίλια και σάλτσα με ρούμι.

πηγη  neadiatrofis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button