ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχουν επιλογές – Γι αυτό θαλασσοπνίγονται οι Σύριοι για να φύγουν από τη χώρα τους (PHOTO+VIDEO)

 

 

Εδώ και τέσσερα χρόνια η κατάσταση στη Συρία μόνο χειροτερεύει. Ο ξεσηκωμός του 2011 εναντίον του Άσαντ έφερε επιθεσεις με δολοφονικά χημικά από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι αντιφρονούντες ενισχύθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση από το Ιράν, από ανατολικά μπήκε η Χεζμπολάχ, από δυτικά μπήκαν οι τζιχαντιστές, η Αλ-Κάιντα φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να κατεβάσει το δικό της επίλεκτο σώμα ψυχάκηδων και όλοι αυτοί πλέον σκοτώνονται μεταξύ τους – και όλοι μαζί σκοτώνουν τους Κούρδους.

Με δυο λόγια, είναι ένας γαμημένος εφιάλτης η κατάσταση στη χώρα. Χωρίς κανείς να μπορεί να βγάλει επίσημα νούμερα λόγω του χάους, οι νεκροί υπολογίζονται ήδη σε πάνω από 300.000.

 

 

 

Στο παρακάτω βίντεο, ένα τανκ των αντιφρονούντων κάνει επιδρομή σε μια πόλη με μια κάμερα GoPro στον πυργίσκο του και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε το ανατριχιαστικό ρημαδιό που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή (αυτή τη στιγμή που διαβάζεις) οι κάτοικοι της Συρίας, σε φουλ ρεαλισμό:

 

Ίσως και να μην έχεις πολλές άλλες επιλογές από το να βάλεις το παιδί σου σε μια βάρκα και να ελπίζεις να ξαναπατήσει κάποτε στεριά.

luben.tv

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button