ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί άμα εξαφανιστούν οι μέλισσες από την ζωή μας!

Όταν ακούμε την λέξη «μέλισσα» το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το τσίμπημα. Αυτή η αντίδραση είναι κάπως άχαρη που έχουμε για τις μέλισσες, δεδομένης της σημασίας που έχουν αυτά τα έντομα στο οικοσύστημα μας. Συλλέγουν την γύρη και επιτρέπουν την ανάπτυξη της φύσης μας.  Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν εξαφανιζόντουσαν ; Αυτό το πράγμα θα σας παρουσιάσουμε σήμερα μέσω του παρακάτω βίντεο!

Τι θα συμβεί αν οι μέλισσες εξαφανίζονταν; Οι μέλισσες είναι πάρα πολύ χρήσιμες. Εργάζονται καθημερινά για να ανακτήσουν την γύρη από τα λουλούδια. Μέσω της δράσης τους αυτή οι μέλισσες δρουν σε περισσότερα από το 70% του οικοσυστήματος μας. Επηρεάζουν πράγματι τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε κάθε μέρα.

Το 70% του οικοσυστήματος μας αντιπροσωπεύει την αγορά με ένα εξωπραγματικό ποσό των 200δις! Εξαιρετικά κερδοφόρα έσοδα για τον άνθρωπο… όχι για τις μέλισσες.

 

Ωστόσο οι μέλισσες εξαφανίζονται εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της βιομηχανικής δράσης του ανθρώπου. Τα πολλά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στη φύση προκαλούν την εξαφάνιση των μελισσών. Είναι εξαιρετικά τοξικά και μολύνουν αυτά τα έντομα και είναι καταδικασμένα. Μολυσμένες μέλισσες επιστρέφουν στην κυψέλη τους και μολύνουν και τις αδερφές τους και όλους τους εργαζόμενους. Αυτός είναι ένας φοβερός φαύλος κύκλος.

Οι μέλισσες όταν αρρωστήσουν  η φυσική τους άμυνα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Οι μέλισσες θα μολύνουν έμμεσα πολλά φυσικά προϊόντα που μας περιβάλουν. Αυτά στην συνέχεια θα γίνουν τρόφιμα που θα βρεθούν στο πιάτο μας.

 

Άλλα φυσικά στοιχεία μπορεί να έχουν μολυνθεί. Για παράδειγμα το βαμβάκι. Βρίσκεται στην πλειοψηφία των ρούχα  μας και σε άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Έτσι εάν έχει μολυνθεί, δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο.

Τέλος, οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την εξαφάνιση των μελισσών και το έχουν προκαλέσει αυτό λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων, οι μέλισσες έχουν μολυνθεί και με τη σειρά τους έχουν μολύνει και άλλες μέλισσες  που στην συνέχεια θα μολύνουν τα φυσικά στοιχεία που μας περιβάλλουν. Αυτός ο φαύλος κύκλος  μας επιτρέπει και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα:

 «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς αγαπημένες μας μέλισσες»

Η επίδραση των μελισσών στο οικοσύστημα μας είναι εντυπωσιακή! Καθ ‘όλη τη ζωή τους ενήργησαν σε σχεδόν 70% των φρούτων και λαχανικών που τρώμε κάθε μέρα! Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι οι μέλισσες παίζουν τόσο μεγάλο και σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Πιστεύετε ότι η προστασία των μελισσών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση;

 

πηγη .apisteuta.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button