ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Διαβαστε το περιστατικο αυτο να δειτε…ποιος ηταν ο Αγιος Νεκταριος! ! !

H αγαπη του Διευθυντου(Οταν ο Αγιος Νεκταριος ηταν διευθυντης στο Ριζαριο) στον συνανθρωπο του,που πονουσε ηταν αφθαστη.

Στη σχολη ηταν ενας καθαριστης,που αρωστησε και μπηκε στο Νοσοκομειο.Αλλα οταν βγηκε,οι γιατροι του ειπαν για δυο-τρεις μηνες να μην εργασθη.Πως θα ζουσε ομως; Γιατι τοτε κοινωνικες ασφαλισεις δεν υπηρχαν.Επρεπε δε κατα την αναγκη να βαλουν στη θεση του αλλον,για να κανει την καθαριοτητα της Σχολης.Ο Αγιος τοτε του ειπε :

-Συ να κοιταξεις την υγεια σου μονο και ολα θα βολευθουν.

Πραγματι,καθε πρωι ολοκληρος η σχολη,οι αυλες και οι τουαλετες ακομη,ησαν κατακαθαρες,χωρις να εχουν διοριση κανεναν αλλον.

Απο περιεργεια πηγε μια νυχτα στη Σχολη ο καθαριστης και βρισκεται προ του εξης θεαματος.Ο Μητροπολιτης΄- Διευθυντης(Αγιος Νεκταριος) ειχε ανασκουμπωσει τα ρασα του και καθαριζε την σχολη.Καθε βραδυ το εκανε αυτο….Αφου εβαζε και εκοιμωντο οι ιεροσπουδαστες αυτος καθαριζε ολη τη Σχολη χωρις να τον παρει κανεις ειδηση.Ο Καθαριστης εξεπλαγη.

-Σεις,Σεβασμιωτατε,καθαριζετε?? Για μενα?? Δεν το ανεχομαι…..

-Εσυ παιδι μου να πας στο σπιτι σου,να κοιταξεις την υγεια σου και μη σκεπτεσαι γαι τον καθαρισμο της Σχολης.Αν προσλαβουμε αλλον θα πας χαμενος εσυ.Στην αναγκη σου αυτη θα σε βοηθησω εγω.Προσεχε μοναχα,εφ οσον υπαρχω στη ζωη,δεν θα μαθει κανεις αυτο που ειδες ! ! !

Ποιος απο εμας θα το εκανε αυτο? …Αυτος ηταν ο Αγιος Νεκταριος!!!

Την ευχη του να εχουμε.

Απο τον βιου του Αγιου Νεκταριου.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button