ΔΙΑΦΟΡΑ

Δυστυχώς το κάνουμε όλοι: Το λάθος με το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο που βάζει σε κίvδυvο την υγεία μας

Οι περισσότεροι οδηγοί, μόλις βάλουν μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου, ενεργοποιούν το κλιματιστικό, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, καθώς παραλείπουν μία σημαντική ενέργεια.

Συγκεκριμένα αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί οδηγοί είναι πως όταν το όχημα είναι παρκαρισμένο σε σημείο με θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, η στάθμη του βενζολίου μπορεί να φτάσει και τα 2.000-4.000 mg, επίπεδο που είναι 40 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο. Η τοξίνη αυτή επηρεάζει τον οργανισμό μας και συγκεκριμένα τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών.

Έτσι αν εσείς, μπαίνετε κατευθείαν στο όχημα και ενεργοποίειτε το κλιματιστικό με κλειστά παράθυρα, αυτό αποβάλλει όλο τον ζεστό αέρα έξω, και μαζί με αυτό, το βενζόλιο που έχει συσσωρευτεί.

Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς σύμφωνα και με τα εγχειρίδια είναι: να ανοίξουμε τα παράθυρα του οχήματος για λίγο πριν από την ενεργοποίηση του A/C.

πηγη mama24.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button