ΔΙΑΦΟΡΑ

Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Γεωργούλη – Έμαθε τα δυσάρεστα σήμερα το πρωί

Αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπέβαλλε ο Αλέξης Γεωργούλης, ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του.

Αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπέβαλλε ο Αλέξης Γεωργούλης, ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για παρενόχληση γυναίκας που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του. “Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων”, ανέφερε.

“Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.​

Ο Αλέξης Γεωργούλης κάνει λόγο για “ψευδή και συκοφαντική καταγγελία” και εξηγεί για την απόφαση της παραίτησης του ότι “δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα”.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος, καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης».

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button