ΔΙΑΦΟΡΑ

Είναι σε ισχύ – Η μεγαλύτερη επιδότηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα!

Μπορείτε από σήμερα να εκμεταλλευτείτε τη μεγαλύτερη επιδότηση που έχει δοθεί ποτέ από το Ελληνικό κράτος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία “Πράσινα ΤΑΞΙ” για την αντικατάσταση του παλαιού στόλου των ταξί με νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αγορά ή το χρονομίσθωση (leasing) ενός ηλεκτρικού ταξί, καθώς και για την αγορά και εγκατάσταση ενός έξυπνου σημείου επαναφόρτισης.

Η επιδότηση καλύπτει το 40% του κόστους του ηλεκτρικού ταξί, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τα 22.500 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχουν επιπλέον κίνητρα για ΑμεΑ, οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα παιδιά, και νέους έως 29 ετών, με προσαύξηση 1.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα “Πράσινα ΤΑΞΙ” χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον ταξιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, στόχος είναι η αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί κατηγορίας Euro5 και παλαιότερης μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, με βάση την άδεια κυκλοφορίας. Οι αιτήσεις για συμμετοχή υποβάλλονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

πηγη kalimera-ellada.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button