ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκοιμήθη η Γερόντισσα Ειρήνη που οδήγησε στην εύρεση των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ

Εκοιμήθη, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, η Βασιλική Ράλλη, που σε ηλικία 100 ετών εκάρη μοναχή με το όνομα Ειρήνη…

Η Γερόντισσα Ειρήνη ήταν η πρώτη που σύμφωνα με την Εκκλησία δέχτηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του Αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το λεγόμενο «Θαύμα της Θερμής».

Η μοναχική κουρά της είχε τελεστεί σε κλίμα συγκίνησης από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, παρουσία της οικογένειάς της. Ποια ήταν η Βασιλική Ράλλη .Η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατάγεται από το Μοσχονήσι της Μικράς Ασίας.

Ο πατέρας της Νικόλαος Μαραγκός έμεινε αιχμάλωτος στους Τούρκους, ενώ η μητέρα της ήλθε προσφυγοπούλα στη Λέσβο, διαφεύγοντας ως εκ θαύματος τη σφαγή τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922. Απεφοίτησε από το Ανώτερο Παρθεναγωγείο και τη Γαλλική Σχολή της Μυτιλήνης.

Αν και από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια μας έδωσε υπέροχα δείγματα πεζογραφίας, στα οποία είναι διάχυτη η αγάπη της, η νοσταλγία κι ο βαθύς πόνος για την αξέχαστη πατρίδα της, αλλά και η βαθιά της πίστη και ευλάβεια στο Θεό και τους Αγίους.

Είναι η πρώτη που δέχτηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το “Θαύμα της Θερμής”.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button