ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκοιμήθη ο χορευτής που έγινε μοναχός-πρότυπο!

 

 

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ενας άνθρωπος με ταπείνωση και αγάπη.

Τον γνώρισα σε ένα ψιλικατζίδικο στη Κυψέλη. Ανυμέδοντος και Κασταλίας.Ηταν ένα απόγευμα του Μαρτίου του 2008 όταν πήγα στο μαγαζάκι της γειτονιάς και εκεί η κ. Κατερίνα μου σύστησε τον πατέρα Αλέξανδρο.

Ενας γλυκήτατος άνθρωπος που σου ενέπνεε εμπιστοσύνη και αγάπη, να του ανοίξεις την καρδιά σου. Μου εξήγησε πως έγινε μοναχός λέγοντας ΄΄ παιδί μου όταν γνωρίζεις την ματαιότητα της κοσμικής ζωής τότε διαπιστώνεις το μεγαλείο του Ζώντος Θεού.Τότε περιφρονείς όλες τις κοσμικές επιθυμίες και σε καθοδηγεί η Χάρις του Παντοδυνάμου Θεού΄΄. Ειλκρινά συγκλονίστηκα από τα λεγόμενα του.

Μόνος και ξεχασμένος από όλους στο ησυχαστήριό του στην Πάτμο «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών ο διεθνής Έλληνας χορευτής και μάνατζερ καλλιτεχνών Νίκος Καραδημητρίου, γνωστός ως Νίκολσον. Το άψυχο κορμί του βρήκε η καθαρίστρια αρκετές μέρες μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα πιθανολογείται ότι πέθανε τα Χριστούγεννα περιτριγυρισμένος από τα πιστά του κατοικίδια, που ήταν και η μοναδική του συντροφιά στο ησυχαστήριο του στο νησί της Αποκάλυψης.

«Τον βρήκε πεθαμένο η καθαρίστρια του ησυχαστηρίου τα Χριστούγεννα. Το κορμάκι του κρεμόταν μισό στο πάτωμα και μισό στο κρεβάτι. Εδώ και χρόνια τού είχαν κόψει το ένα πόδι λόγω σακαχάρου.» είπε σε καθημερινή εφημερίδα η πολαγαπημένη του φίλη και παλιά ντίβα του χορού Άννυ Φραγκούλη.

«Είχε ταλαιπωρηθεί πολύ με το πόδι του και τις εξετάσεις. Η καρδιά του δεν άντεξε και τον πρόδωσε» ανέφερε στην εφημερίδα μοναχός από το μοναστήρι της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Όπως είναι γνωστό ο Νίκος Καραδημητρίου είχε μονάσει στο ησυχαστήριό του στο Ιερό Κάθισμα μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή καλαμωτή της Πάτμου. Στο παρελθόν είχε λάμψει ακόμα και σε διεθνείς παραγωγές, όπως στη θρυλική ταινία «Αντώνιος και Κλεοπάτρα».

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button