ΘΑΥΜΑΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Θα το ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός..

Μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή υπουργό Ελένη Λουρή.

Μιλώντας για το καλάθι του νοικοκυριού, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είπε ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν αφού βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού αλλά πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα (28.6.2023) από τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι σημερα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων στα υπουργεία, με πρώτο το υπουργείο Οικονομικών.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Κώστας Σκρέκας έθεσε ως προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ.

Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.

Η απερχόμενη υπουργός Ελένη Λουρή ανέφερε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι στον πυρήνα της ανάπτυξης αλά και της προστασίας του καθημερινότητας του πολίτη και στην πρώτη γραμμή για τη μετάβαση της οικονομίας.

Οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης κι η Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button