ΔΙΑΦΟΡΑ

Ευχάριστα νέα: Δıαγράφονται πρόστιμα

Οριστικό τέλος στην εποχή της πανδημίας με την κατάργηση της άδικης διάκρισης μεταξύ εμβολιασμένων και μη, τείνοντας κλάδο ελαίας στους ηλικιωμένους, έβαλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το εμβόλιο δε γίνεται με το ζόρι αλλά επειδή είναι σημαντικό για την υγεία μας» υπογράμμισε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας πως θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορoνοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργού Υγείας αναδεικνύει τη σημασία της ελεύθερης βούλησης για την απόφαση εμβολιασμού, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Επίσης, η διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημαίνει έμμεση εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους λογαριασμούς τους, τη στιγμή μάλιστα που στενάζουν από την ακρίβεια.

Πέραν αυτού, με την απόφαση αυτή ο κ. Γεωργιάδης αποδεικνύει στην πράξη την ευαισθησία του σε μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα του πληθυσμού, καθώς και την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τον κορoνοϊό και τη θέλησή του να σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει μπροστά.

Σημειώνεται πως οι ηλικιωμένοι είναι η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και πως πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα από τον κορoνοϊό.

Το διαβάσαμε εδώ [ΠΗΓΗ]

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button