ΔΙΑΦΟΡΑ

Εφιαλτική πρόγνωση – «Μέχρι την Πέμπτη τα πράγματα θα είναι καλά, γιατί μετά…»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

Καμπανάκι κρούει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, για τον καιρό του φθινοπώρου, καθώς όπως σημειώνει έπονται νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει πως ενώ τις επόμενες μέρες δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στο φθινόπωρο να δούμε κακοκαιρίες να αποκτούν τροπικά χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρει: «Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο».

Τονίζει, δε, πως φέτος το φθινόπωρο «κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά».

Και καταλήγει: «Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλοεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλασσες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά».

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα ξκαιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά.

Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλλαδες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά.

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button