ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΦΚΑ: Έκτακτη είδηση Σοκ σε όσους έχουν χρέη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», η απόφαση αφορά 1.695.141 ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν οφειλές από το 2017 στα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) που ανέρχονται στα 22,5 δισ. ευρώ και που λόγω κορονοϊού, είχαν τη δυνατότητα να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους για την ασφαλιστική ικανότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να δώσει κανένα επιπλέον περιθώριο χρόνου, μετά την 31 Γενάρη 2024.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι με χρέη θα έχουν ένα μήνα περιθώριο μετά τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για να προχωρήσουν σε ρύθμιση οφειλών προκειμένου να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, διαφορετικά το σύστημα αυτόματα θα τους «πετάξει έξω».

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μη μισθωτοί μπορούσαν να καλύψουν το σκέλος της ασφαλιστικής ικανότητας καταβάλλοντας μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές του 2022 και 2023 για τον κλάδο της Υγείας.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι οικογένειές τους είναι αντιμέτωποι με την αναδουλειά, τα λουκέτα, την φοροεξόντωση, τους λογαριασμούς και τα χρέη – χαράτσια, την γενικευμένη ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

Αποδεικνύεται επίσης ότι όλα αυτά τα ημίμετρα που πάρθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, δεν αντιμετώπιζαν ουσιαστικά τα μεγάλα προβλήματα χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, για τα οποία αλλεπάλληλα είχαν προειδοποιήσει και αναδείξει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και οι Ενώσεις και Σύλλογοι μέλη της και με κινητοποιήσεις αλλά και με υπομνήματα διαμαρτυρίας.

Το διαβάσαμε εδώ aftodioikisi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button