ΔΙΑΦΟΡΑ

Η αγαπημένη ηθοποιός που έφυγε από την ζωή και δεν το έμαθε κανείς

Η αγαπημένη ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου πέθανε τον περασμένο Απρίλιο λίγες ημέρες μετά το Πάσχα σε ηλικία 92 ετών. Έφυγε εντελώς αθόρυβα όπως είχε ζήσει όλη της τη ζωή.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956 με την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην βουκολική ταινία «Αστέρω».

Την δεκαετία του 1960 εμφανίσθηκε σε άλλες δέκα ταινίες με πιο γνωστές τις παρακάτω εκείνες της Φίνος Φιλμ που γύρισε το 1966. «Κοινωνία ώρα μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο και «Στεφανία» με την Ζωή Λάσκαρη. Η τελευταία φορά που το όνομα της εμφανίσθηκε στην μεγάλη οθόνη ήταν το 2001 στην κοινωνική ταινία του Στράτου Τζίτζη «Σώσε με».

Ήδη όμως από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 εμφανίσθηκε και στην τηλεόραση σε δραματικούς κυρίως ρόλους όπως στην σειρά της ΕΡΤ «Ο συμβολαιογράφος» στον ρόλο της μητέρας του Παύλου Ροδίνη που υποδύονταν ο Γιάννης Φέρτης με τον οποίο είχε μόνο εννέα χρόνια διαφορά.

Το 1994 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Μιρέλα Παπαοικονόμου στην σειρά «Μην φοβάσαι τη φωτιά” και την επόμενη χρονιά στον «Απών»

Ωστόσο το 1996 με την συμμετοχή της στην νεανική κοινωνική σειρά «Λόγω τιμής» στον ρόλο της αγαπημένης θείας της Μάνιας (Χριστίνας Αλεξανιάν) η καριέρα της πήρε μεγάλη ώθηση και δύο χρόνια μετά εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου της χάρισε τον ρόλο της Μάχης στην θρυλική μαύρη κωμωδία του Αντ1 «Εγκλήματα».

Το 2001 πρωταγωνίστησε στην σειρά «Βότκα ποσρτοκάλι» ως μητέρα του Ρένου Χαραλαμπίδη. Ενώ το  2003 ξανασυνεργάστηκε για άλλη μια φορά με την Μιρέλα Παπακοικονόμου στην πετυχημένη σειρά του Mega «Λένη» όπου υποδύονταν την μητέρα της Κάτιας Δανδουλάκη.

Συμμετείχε και στην κωμική σειρά «Επτά θανάσιμες πεθερές» στην ιστορία με τίτλο “Η μοντέρνα πεθερά”. Το γιο της υποδύονταν και πάλι ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ενώ την νύφη της η Ρένια Λουιζίδου.

Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεοράση ήταν στην πετυχημένη σειρά του Αντ1 “Θα βρείς τον δάσκαλο σου”. Εκεί υποδύοταν την Φρόσω την οικονόμο της οικογένειας Πασπάτη. Αυτή ήταν που είπε και τις τελευταίες λέξεις στο τελευταίο επεισόδιο «Και εις άλλα με υγεία».

Ο τελευταίος της ρόλος στο θέατρο ήταν το 2005 στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη στην παράσταση “Μάρτυρας κατηγορίας”. Τα τελευταία χρόνια έπασχε απο αλτσχάιμερ και είχε βυθιστεί στην απόλυτη σιωπή. Μάλιστα στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Θα βρεις τον δάσκαλο σου» είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. Θάφτηκε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης παρουσία μόνο επτά ανθρώπων κυρίως φίλων και συγγενών.

Kαλό ταξίδι υπέροχη Σούλα Αθανασιάδου.

πηγη daisy.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button