ΔΙΑΦΟΡΑ

Η απόλυτη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη για μπιφτέκια! Δείτε πιο είναι το μυστικό λαχανικό που χρησιμοποιεί

Θα σας ζητάνε τη συνταγή!

Σκέτη νοστιμιά είναι η συνταγή για αφράτα μπιφτέκια που μοιράστηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός μάγειρας αποκάλυψε μάλιστα και το μυστικό λαχανικό που τα «απογειώνει».

Με την ευκαιρία, αν σας αρέσουν τα τραγανά κεφτεδάκια, αυτό είναι το κόλπο με το λάδι που πρέπει να ξέρετε.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 1.2 κιλό πράσα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • Λάδι
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

Δείτε το βίντεο από το 6ο λεπτό

 

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τις φέτες ψωμιού. Καθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια Καθαρίζετε και κόβετε σε χονδρές φέτες τα πράσα. Καθαρίζετε τις πιπεριές βγάζετε τα σποράκια τους και τις χονδροκόβετε.

Σ ένα μπόλ βάζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι μία κουταλιά ελαιόλαδο και το καλά στυμμένο ψωμί ,αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε τον κιμά. Τον βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Σε ένα τηγάνι βάζετε τα πράσα με λίγο νερό και τα αφήνετε να μαραθούν. Τα αποσύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σ ένα ταψί.

Από πάνω βάζετε τις πιπεριές, 1 φλιτζ καφέ λάδι ,τον χυμό από 2 λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά.

Πλάθετε με τον κιμά, μπιφτέκια και τα τοποθετείτε πάνω στα πράσα και τις πιπεριές,

Ψήνετε στους 170 ο για 45 λεπτά.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button