ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σύμη υποδέχθηκε το σκήνωμα του Μακαριστού ποιμενάρχη της Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟΣ)

Ιερά Μητρόπολη Σύμης: Σε κλίμα άφατου πόνου η Ιερά Μητρόπολη Σύμης υποδέχθηκε το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Ποιμενάρχου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου, κυρού Χρυσοστόμου με την νεκρώσιμη ακολουθία να έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 10:30.

Αναφέρει η Μητρόπολη Σύμης:

« …και παρεβιάσαντο αυτόν λέγοντες· μείνον μεθ᾿ ημών, ότι προς εσπέραν εστί και κέκλικεν η ημέρα. και εισήλθε του μείναι συν αυτοίς» (Λουκ. κδ΄, 29)

Σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως, σήμερα το εσπέρας Πέμπτη 11η Ιανουαρίου 2018, ο απορφανισθείς κλήρος και λαός της Ι. Μητροπόλεώς μας, υπεδέχθη στην Σύμη το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Ποιμενάρχου του, Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου.

Περί την 18:30 κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύμης το πλοίο που μετέφερε τον εκλιπόντα από την Ρόδο, συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού της Μητροπόλεώς μας, Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Προπορευομένου του ιερού Κλήρου, μέσω της παραλιακής οδού, η πένθιμη πομπή αφίχθη εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Τιμίου Προδρόμου, όπου και εναπετέθη το σκήνωμα, μεταφερόμενον υπό των Ιερέων.

 

Εκεί προεξάρχοντος του Σεβ. Τοποτηρητού ενδάκρυος, ετελέσθη Νεκρώσιμον Τρισάγιον υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιερέως και εν συνεχεία οι προσελθόντες Χριστιανοί, ασπάστηκαν την τιμίαν χείρα του και το υπ’ αυτής φερόμενον Ιερόν Ευαγγέλιον. Ακολούθως οι Ιερείς εκ περιτροπής άρχισαν την ανάγνωση των τεσσάρων Ευαγγελίων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι πρωίας.

Την επαύριον θα τελεσθή Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Τοποτηρητού κ. Ναθαναήλ, συλλειτουργούντων των Κληρικών της Επαρχίας, αλλά και των φιλοξενουμένων. Μετά το πέρας αυτής και ώραν 10:30 θα τελεσθή η Νεκρώσιμος Ακολουθία και τέλος ο ενταφιασμός εις το Κοιμητήριον της Ι. Μονής Πανορμίτου, κατά την εκφρασθείσαν επιθυμία του μακαριστού μας Μητροπολίτου.

Πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button