ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ: Δείτε το προφίλ στο Facebook του αρρωστημένου παιδόφιλου του Περιστερίου!!! (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Την άρρωστη δράση του 40χρονου παιδόφιλου από το Περιστέρι, που ούτε ο πιο νοσηρός νους… δεν φαντάζεται, αποκαλύπτει το ereportaz μέσα από την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σοκάρει πραγματικά το ψεύτικο προφίλ το οποίο διατηρούσε στο facebook με το ψευδώνυμο «Κωνσταντίνος Γεωργιαδάκης» μέσω του οποίου πλησίαζε τα «θυματά» του.

Ακόμα και η λίστα φίλων του χρήστη, αποτελείται κατά κύριο λόγο απο ανήλικα παιδιά ενώ στις σελίδες που αρέσουν στον χρήστη εμφανίζονται δύο με τίτλο «ομοφυλόφιλοι νέοι 13-16″ και «ομοφυλόφιλοι νέοι Greece»..

Ο 40χρονος ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα είναι αντιμέτωπος με αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκου μέσω διαδικτύου, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου και αποπλάνηση παιδιών.

facebook_paidofilou_dikografia

Όπως ομολόγησε ο ίδιος στις αρχές, είχε φέρει πολλές φορές, ίσως και δεκάδες, ανήλικα παιδιά στο ειδικά διαμορφωμένο για τους άρρωστους σκοπούς του βανάκι του, με σκοπό να ασελγήσει σε βάρος τους, ενώ μόνο τη Δευτέρα είχε άλλα πέντε «ραντεβού» με ανήλικους…

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Το απόγευμα της Τετάρτης  δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 40χρονου. Πρόκειται για τον Λεβέντο Φίλιππο του Ιωάννη και της Λαμπρινής.

Τα εφιαλτικά λεπτά στο βαν

Όσον αφορά στην υπόθεση του 40χρονου, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, τη στιγμή που συνάντησε 13χρονο με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Πιο αναλυτικά, ως προς την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του 40χρονου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.

Την καταγγελία έκανε η μητέρα του ανήλικου, η οποία όταν ο γιος της απουσίαζε απο το σπίτι, μπήκε στο δωμάτιο του και κοίταξε τις συνομιλίες που είχε στον υπολογιστή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την 1η Μαρτίου, οι άνδρες της Αστυνομίας, εντόπισαν στο σημείο των ερευνών, αυτοκίνητο τύπου βαν, να κινήται ύποπτα περιμετρικά της πλατείας. Μετά απο 5 λεπτά, ένας ανήλικος έφτασε στην πλατεία και στάθηκε στο πεζοδρόμιο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το βανάκι σταμάτησε ακριβώς μπροστά του και ο οδηγός του με συνεχή νοήματα τον προέτρεπε να μπει σε αυτό, πράγμα το οποίο ο ανήλικος έπραξε.

Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί και ακινητοποίησαν τον οδηγό πριν προλάβει να ξεκινήσει το όχημα και να προβεί σε αποπλάνηση ανηλίκου. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί παρέδωσαν τον ανήλικο στους γονείς του

Πορνογραφικό υλικό στο κινητό του

Από την έρευνα που έγινε στο βαν του 40χρονου βρέθηκαν τέσσερις συσκευασίες προφυλακτικών, ένα σωληνάριο λιπαντικού ζελέ και ένα πακέτο μωρομάντηλα.

Κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στον κατηγορούμενο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα. Απο την επιτόπια έρευνα που έγιναν  σε αυτά, στο ένα εξ αυτών βρέθηκε πρωτότυπο υλικό πορνογραφίας που απεικονίζει άτομο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι ανήλικο.

Η έρευνα στο σπίτι του και τα στοιχεία που θα ρίξουν φώς

Στη συνέχεια κλιμάκιο Αστυνομικών, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου στο Περιστέρι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένας φορητός υπολογιστής

-Δύο usb

-Δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι

-Ένας υπολογιστής τύπου tablet

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φώς στη δράση του 40χρονου.

Κατηγορείται για το βιασμό 14χρονης

Ο 40χρονος κατηγορείται και για το βιασμό 14χρονης, την οποία είχε γνωρίσει μέσω μηνυμάτων στο διαδίκτυο, νομίζοντας πως ήταν αγόρι. Όταν τη συνάντησε και είδε πώς ήταν κορίτσι, την κούρεψε και τη βίασε. Σημειώνεται, μάλιστα ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία, χωρίς όμως να συλληφθεί ποτέ ο δράστης.

Για το λόγο αυτό διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πειθαρχική προκαταρτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της υπηρεσίας σχετικά με τον χειρισμό της δικογραφίας που αφορούσε στον βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από τον 40χρονο παιδόφιλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας η δικογραφία υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου του 2014 και «παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη».

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 «η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο, αλλά παραδίδεται απευθείας στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης.

πηγη athensmagazine.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button