ΔΙΑΦΟΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 58χρονος εγκαυματίας που η σύζυγός του τον περιέλουσε με βενζίνη

Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αμέσως υπεβλήθη σε σειρά χειρουργείων, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 50% του σώματός του.

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται ο άτυχος 58χρονος του οποίου η σύζυγος, 49 ετών, τον περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό (παράγωγο βενζίνης) και του έβαλε φωτιά μέσα στο ουζερί του στη Μυτιλήνη.

Η μεταφορά του άνδρα στη Θεσσαλονίκη έγινε χθες βράδυ με αεροδιακομιδή και αμέσως υπεβλήθη σε σειρά χειρουργείων, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα σε θώρακα, λαιμό, πλάτη και πόδια. Οι θεράποντες ιατροί της ΜΕΘ Εγκαυμάτων (που λόγω ανακαίνισης φιλοξενείται προσωρινά στη Β ΜΕΘ του νοσοκομείου) δίνουν μάχη, καθώς τα εγκαύματά του είναι αρκετά σοβαρά, καλύπτοντας το 50% της έκτασης του σώματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού εντός του καταστήματος -το οποίο ήταν κλειστό αλλά γινόταν προετοιμασία για να ανοίξει το βράδυ- και λίγο πριν τις 16:00 η γυναίκα πέταξε εύφλεκτο υγρό στον σύζυγό της, βάζοντάς του φωτιά. Αμέσως μετά φέρεται να προσπάθησε να τον καλύψει με χαρτόνι και μία ζακέτα για να μην επεκταθούν οι φλόγες.

Να σημειωθεί ότι ο 58χρονος και η 49χρονη έχουν χάσει δύο παιδιά. Το πρώτο, ένα αγόρι, είχε πνιγεί στη θάλασσα και το άλλο σκοτώθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το 2015, σε τροχαίο με μηχανή. Η 49χρονη φέρεται να μη μπορούσε να διαχειριστεί την απώλεια των δύο εκ των τριών παιδιών τους, γεγονός που φαίνεται να την οδηγούσε σε ξεσπάσματα κατά του συζύγου της και σε εκρήξεις ζηλοτυπίας. Μάλιστα, ο 58χρονος είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Μάρτιο για λίγες ημέρες, όμως επέστρεψε, αν και το ζευγάρι φέρεται να βρισκόταν σε διάσταση.

Συγκλονίζει η αδερφή του 58χρονου

Σε ανάρτησή της η αδερφή του θύματος συγκινεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά για τη νύφη της: «Πόση κακία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για το κάνει αυτό».

Αναλυτικά, έγραψε πως «δεν το χωράει το μυαλό μου όταν είδα τον αδερφό μου ότι δεν τον βγάζουν από την εντατική στη Θεσσαλονίκη, πώς μπορεί ένας άνθρωπος όταν ζεις μαζί του όταν έχεις χάσει δύο παιδιά όταν έχεις περάσει τόσα να βάζει βενζίνη να τον κάψει ζωντανό. Μπορώ να φανταστώ τον πόνο που έχει αυτός ο άνθρωπος, πόσο έχει πονέσει στη ζωή του να κάνεις τόσο μεγάλο κακό είναι τόσο κρίμα.

Ο Γιάννης έχει πονέσει τόσο πολύ, εύχομαι η Παναγία να τον βοηθήσει να τα καταφέρει. Πόση κακία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος; Κάποτε μου λεγε ότι μέσα σε μία μαξιλαροθήκη και τα ρούχα του και γύρισε μόνος του πόσο μπορεί να πονάει ένας άνθρωπος, Παναγία μου βοήθησέ τον, θα περάσει κι αυτό».

Το θύμα είχε διασωληνωθεί με μεγάλο εύρος εγκαυμάτων και επειδή δυσκολευόταν να αναπνεύσει είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Τελικά, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα εγκαύματα του καλύπτουν το 45% της επιφάνειας του σώματος του.

Η 49χρονη δράστις συνελήφθη αμέσως και σχηματίστηκε σε βάρος της ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία. Η ίδια αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης μετά τις 10:30.

πηγη voria.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button