ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη για την αγαπημένη Ελένη Τσαλιγοπούλου

Πένθος για την Ελένη Τσαλιγοπούλου – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της

«Έμαθε με το που γεννήθηκε τη φρίκη των πολέμων και των ξεριζωμών». Δύσκολες ώρες περνάει η Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Αγγέλα σε ηλικία 93 ετών.

Η Αγγέλα Τσαλιγοπούλου ζούσε στη Νάουσα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε η κηδεία της την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Κώστας Λειβαδάς με μία μακροσκελή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος έγραψε: «Έφυγε σήμερα στη Νάουσα και η Αγγέλα Τσαλιγοπούλου, η μητέρα της Ελένης. Πλήρης ημερών και αγάπης, τελευταία των Μοϊκανών μιας γενιάς και μιας παρέας αλύγιστης, που έμαθε με το που γεννήθηκε τη φρίκη των πολέμων και των ξεριζωμών και πώς η σκληρή δουλειά και οι τραγωδίες οι ανθρώπινες περνούν πάντα πιο υποφερτά με την παρηγοριά του Θεού, δηλαδή το τραγούδι».

Το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου αποχαιρέτησε τη μητέρα της με μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

H γνωστή τραγουδίστρια δημοσίευσε μια πρόσφατη φωτογραφία της μητέρας της και στη λεζάντα έγραψε: «Νάουσα, στο πρώτο φως της μέρας και μια αναπάντεχη αισιοδοξία. Μου βγήκε ο καλλιτέχνης και την έβγαλα με την γάτα της τέσσερις μέρες πριν φύγει! Τώρα είναι ελεύθερη και ο γιος μου λέει ότι η γιαγιά τώρα κάνει κωλοτούμπες χωρίς τα πάμπερς και το Πι της». «Την πήρα πριν κάποια χρόνια να της πω χρόνια πολλά για τα γενέθλια της και μου λέει, “αχ πουλοπομ”, δηλαδή πουλάκι μου, “εγώ νόμιζα ότι θα πέθαινα στα 9 μου και ζω ακόμα”», συνέχισε.

«Το ’40 στη μεγάλη πείνα, στα 9 της χρόνια, έφυγε από τα προσφυγικά των Αμπελοκήπων της Σαλονίκης μαζί με 30 ακόμα παιδιά προς ανεύρεση φαγητού πριν τα Χριστούγεννα, και φτάσανε σε ένα χωριό έξω από τη Νάουσα, λίγο πριν το Πάσχα, μόνο 7 παιδιά!», ανέφερε για την ιστορία της μητέρας της.

«Τα άλλα πέθαναν στο δρόμο, από χωριό σε χωριό, στα χωράφια, στις εκκλησίες, και κάπου εκεί αυτό το παιδί σταμάτησε να φοβάται το θάνατο. Η μάνα μου! Όσο κι αν μου έσπαγε τα νεύρα την θαύμαζα βαθιά… Μια γυναίκα χαμαιλέοντας, θεριό ανήμερο, ευέλικτη, έξυπνη και φοβερή μαγείρισσα. Δεν ήξερε γράμματα, αλλά ήξερε όλα τ’ άλλα…», έγραψε η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

πηγη hit-channel.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button