ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη Νεκρός πασίγνωστος Σεφ

Πέθανε ο σεφ που επινόησε το κοτόπουλο tikka masala

Ο σεφ που εμπνεύστηκε το κοτόπουλο tikka masala πέθανε σε ηλικία 77 ετών, επιβεβαίωσε το εστιατόριό του .Ο Ali Ahmed Aslam είχε “εφεύρει” την περίφημη συνταγή με κάρυ τη δεκαετία του 1970, αφότου ένας πελάτης του είχε παραπονεθεί ότι το κρέας ήταν στεγνό.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Shish Mahal, το εστιατόριο που είχε ανοίξει ο Aslam στο West End της Γλασκώβης το 1964. Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι το προσωπικό ήταν “συντετριμμένο” και πως το εστιατόριο θα έμενε κλειστό για δύο ημέρες μετά τα θλιβερά νέα.

“Γεια σας Shish Snobs… Ο κύριος Ali πέθανε σήμερα το πρωί… Είμαστε όλοι απολύτως συντετριμμένοι. Το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 48 ώρες“, έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση του εστιατορίου.

Ο Aslam γεννήθηκε στο Πακιστάν, αλλά μετακόμισε στη Γλασκώβη όταν ήταν μικρό αγόρι. Η συνταγή περιλαμβάνει στήθος κοτόπουλο και μια κρεμώδη, πλούσια σάλτσα (πορτοκαλί χρώματος) με διάφορα μπαχαρικά και πικάντικη γεύση. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

 

πηγη politic.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button