ΔΙΑΦΟΡΑ

Θρήνος Νεκρός γνωστός Ποδοσφαιριστής

Πέθανε στα 53 του από λευχαιμία ο Σέρβος θρύλος του ποδοσφαίρου Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Σε ηλικία 53 ετών και μετά από μάχη ετών με τη λευχαιμία πέθανε στη Ρώμη ο Σέρβος θρύλος του ποδοσφαίρου Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ο Μιχαΐλοβιτς είχε ανακοινώσει την ασθένειά του σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Ιουλίου 2019: «Έχω λευχαιμία, αλλά θα την νικήσω, παίζοντας επίθεση». Στις 29 Οκτωβρίου 2019 έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών στο Sant’Orsola της Μπολόνια, στις 22 Νοεμβρίου παραιτήθηκε από τον πάγκο της Μπολόνια, στις αρχές του 2022 η ασθένειά τον «χτύπησε» και πάλι.

Σήμερα, η ανακοίνωση της οικογένειας «έγραψε» το τέλος. Το δελτίο Τύπου ανέφερε: «Η σύζυγός του Αριάνα, τα παιδιά του Βικτόρια, Βιργινία, Μιροσλάβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του Βιολάντε, η μητέρα του Βικιορίγια και ο αδελφός του Ντράζεν, μέσα στη θλίψη τους, ανακοινώνουν τον άδικο και πρόωρο θάνατο του υποδειγματικού συζύγου, πατέρα, γιου και αδελφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, εξυπηρετικός και καλός με όλους. Πάλεψε γενναία ενάντια σε μια φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τον ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμό, ιδιαίτερα τους Dr. Φρανσέσκα Μπονιφάζι, Dr. Αντόνιο Κούρτι, Prof. Αλεσάντρο Ραμπάλντι και Dr. Λούκα Μαρκέτι. Ο Σίνισα θα είναι πάντα μαζί μας. Ζούμε με όλη την αγάπη που μας έδωσε».

Εθνικός ήρωας και στη συνέχεια από τους πιο μισητούς Κροάτες

Γεννημένος το 1969, ο Μιχαΐλοβιτς μέχρι το 1991 ήταν ήρωας. Στη συνέχεια έγινε από τα πλέον μισητά πρόσωπα της Κροατίας. Η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, ο πόλεμος στην Κροατία, όπου καταστράφηκε και το πατρικό του σπίτι, στο Βούκοβαρ, τον έφεραν αντιμέτωπο με πολλές επικρίσεις, όταν ο ίδιος επέλεξε να αγωνιστεί για την Εθνική Γιουγκοσλαβίας και όχι την «Χρβάτσκα», σε ηλικία 22 ετών. Ο ίδιος για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στα ευρωπαϊκά γήπεδα έκανε μια σπουδαία καριέρα με την φανέλα της Ρόμα, της Σαμπντόρια, της Λάτσιο και της Ίντερ. Στις αρχές της νέας χιλιετίας, θεωρήθηκε από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο, με φοβερό αριστερό πόδι. Το 2008 ασχολήθηκε με την προπονητική στην Serie A.

Ο ίδιος πριν από τρία χρόνια είχε δηλώσει πως γεννήθηκε δύο φορές, μία το 1969 και μία το 2019, όταν και ξεπέρασε τη μάχη με τον καρκίνο για πρώτη φορά. Μέχρι τη στιγμή που τον περασμένο Μάρτιο η επάρατη νόσος ξανά βρέθηκε στον δρόμο του.

protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button