ΔΙΑΦΟΡΑ

Ισχυρός σεισμός στην Χώρα

Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο βροειανατολική της Κρήτης σημειώθηκε μισή ώρα μετά τη μία τα μεσάνυχτα της Κυριακής και εγινε ιδιαίτερα αισθητός!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έγινε 63 χλμ βόρειοδυτικά της Κάσου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε περίπου στα 43 χλμ.

Ο σεισμός ήταν μεγάλης χρονικής διάρκειας και έντασης κάνοντας τους κατοίκους των περιοχών στα ανατολικά μέρη της Κρήτης να πεταχτούν έντρομοι από τα σπίτια τους.

 

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα πρώτα δευτερόπλεπτα μέτρησε το σεισμό στα 5.7 Ρίχτερ, διορθώνοντας μετά στα 5.5.

Υπάρχουν και αναφορές πως η δόνηση έγινε αισθητή στα νησιά των Κυκλάδων, την Τουρκία, αλλά ακόμα και στο Κάιρο της Αιγύπτου.

 

Το Ευρωμεσογεϊακό Ινστιτούτο ανάρτησε και προειδοποίηση για τσουνάμι.

 

 

Ακολούθησε μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ.

Λόγω της ανησυχίας που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση, υπερφορτώθηκαν οι γραμμές κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να πέσουν οι γραμμές για 30 λεπτά. Σε χρήστες κινητής τηλεφωνίας μάλιστα, στάλθηκε το παρακάτω μήνυμα – ειδοποίηση:

 

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button