ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρτα πολίτη με τσιπάκι: Αυτή είναι η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα όλων των Ελλήνων! Τι θα περιλαμβάνει;

 

Μετά από συζητήσεις και αντιδράσεις ετών, τελικά φαίνεται ότι η ηλεκτρονική κάρτα του Πολίτη θα γίνει πλέον πραγματικότητα εντός των επόμενων μηνών και αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρονική ταυτότητα των Ελλήνων κάτι το οποίο ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, η κάρτα αυτή με ενσωματωμένο τσιπ, όπως όλες οι πιστωτικές κάρτες θα περιλαμβάνει στα χαρακτηριστικά της όλα τα βασικά στοιχεία του κατόχου, όπως τον αριθμό φορολογικού μητρώου, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό δημοτολογίου. Ακόμη, σε δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει και τον αριθμό του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας και τους κωδικούς του taxis για κάθε φορολογούμενο. Για τη χρήση της, μάλιστα, θα απαιτείται ειδικός κωδικός (pin).

Η κάρτα αυτή, σε πρώτη φάση, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί αφενός για την πάταξη της γραφειοκρατίας καθώς πλέον ο κάτοχός της θα έχει πάντα μαζί του όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες και αφετέρου θα αποτελέσει και μέσο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κάρτα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έχει και τη λειτουργία προπληρωμένης κάρτας στην οποίο το κράτος θα «φορτώνει» κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό για όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας προκειμένου να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η πάταξη της γραφειοκρατίας

Σε δεύτερο χρόνο, η κάρτα του πολίτη αναμένεται να αποτελέσει το βασικό αποδεικτικό για όλες τις συναλλαγές με το κράτος καθώς τελικά θα περιέχει όλα τα στοιχεία του κάθε πολίτη με στόχο να παταχθεί η γραφειοκρατία, αφού στόχος είναι μελλοντικά να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.

Σε δεύτερο επίπεδο με την κάρτα αυτή θα γίνονται και όλες οι αγορές των κατόχων – πολιτών καθώς θα είναι υποχρεωτική η χρήση της για να καταχωρίζονται όλες οι αποδείξεις.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button