ΔΙΑΦΟΡΑ

Κάρυστος: Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται στην Κάρυστο – Βίντεο ντοκουμέντο

Το αεροπλάνο με δύο Ελληνες χειριστές συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο

Συγκλονίζουν τα πλάνα του βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.

Από το βίντεο φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει  άφεση νερού, να  παίρνει δεξιά στροφή και χάνει ύψος. Λίγο πριν τη δεξιά στροφή φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Προφανώς πρόκειται περί μηχανικής βλάβης καθώς το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από την χαράδρα. Έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς.

Το Canadair που έπεσε είναι ένα  CL-215, από τη νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης για τον κυβερνήτη και τον  συγκυβερνήτη .

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ. Αμεσα το σημείο προσέγγισε πυροσβεστικό όχημα το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε, ενώ ήδη εχει φτάσει στο σημείο και ελικόπτερο της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Μαρτυρίες κατοίκων 

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr πως , «είδα το Canadair να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button