ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κέικ μανταρίνι χωρίς αλεύρι! ! !

Βάζουμε όλο το άρωμα και τη νοστιμιά του μανταρινιού σε ένα κέικ που δεν έχει αλεύρι και έτσι είναι πιο υγιεινό και σαφώς πολύ πιο ιδιαίτερο στη γεύση. Το μυστικό είναι στον ξεχωριστό πολτό από ολόκληρα μανταρίνια που θα φτιάξεις εύκολα και απλά για να δώσεις ένταση και γεμάτη γεύση στο γλυκό σου.

Εκτέλεση:
1)Καθάρισε τα μανταρίνια καλά, πέταξε τα φύλλα και βάλε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Άφησε να πάρουν μια βράση για 15′ λεπτά. Πέταξε το νερό και βάλε πάλι φρέσκο, αφήνοντάς το να βράσει για ακόμη ένα τέταρτο της ώρας.
2)Κόψε σε χοντρά κομμάτια – στα τέσσερα – και αφαίρεσε τα κουκούτσια που βλέπεις. Βάλε τα κομμάτια στο μπλέντερ και λιώσε να πάρεις έναν ομοιόμορφο πουρέ. Σταμάτα ανά διαστήματα να ενσωματώσεις τα κομμάτια που μένουν στα τοιχώματα και συνέχισε το χτύπημα.
3)Βάλε το αυγό με τη ζάχαρη σε μπολ και χτύπησε στο μίξερ να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη βρώμη τριμμένη σε αλεύρι, συμπλήρωσε τον πουρέ μανταρίνι και το baking powder και χτύπησε να γίνουν ένα σώμα.
4)Βουτύρωσε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ και στρώσε το μείγμα σου καλά. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45′ με 50′ λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάλε το κέικ, άφησε να κρυώσει 10′ λεπτά και ξεφόρμαρε.
5)Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και λεπτές γιρλάντες από τη φλούδα του πορτοκαλιού και σέρβιρε.
Tips:Ρώτησε τον μανάβη σου ή στη λαϊκή ποια μανταρίνια δεν έχουν κουκούτσια, για να μην παιδεύεσαι να τα αφαιρείς από τον πουρέ σου!
Υλικά:
4-5 μανταρίνια (να πάρεις περίπου 1 φλιτζάνι πουρέ)
3 αυγά
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3 φλιτζάνια βρώμη τριμμένη σε αλεύρι
1 κ.σ. baking powder
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Φλούδα από 1 μανταρίνι για το σερβίρισμα
ΠΗΓΗ tlife.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button