ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: Ξεκινάει το κύμα ψύχους, οι 13 περιοχές που θα δουν χιόνι τις επόμενες ώρες

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο, ενώ 13 περιοχές της χώρας θα ντυθούν στα λευκά. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο καιρού.

Έντονη κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια, αναμένονται τις επόμενες ώρες στη χώρα μας.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού μέχρι και την Κυριακή, όπου σταδιακά η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει.

Πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Α. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .

β) Την Κυριακή  οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας  οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου  μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Τσατραφύλλιας για καιρό: Σε αυτές τις 13 περιοχές θα χιονίσει το Σάββατο, τι θα γίνει στην Αττική

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του προέβλεψε χιονοπτώσεις σε 13 περιοχές από το απόγευμα του Σαββάτου.

«Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει από το Σάββατο 20/1 αργά το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 21/1 το μεσημέρι:

Καστοριά
Κοζάνη
Φλώρινα
Έδεσσα
Θεσσαλονίκη
Καβάλα
Ξάνθηdnews.gr
Αλεξανδρούπολη
Λήμνος
Σαμοθράκη
Καρπενήσι
Καλάβρυτα
Τρίκαλα Κορινθίας

Αττική: Από Κυριακή ξημερώματα μέχρι το απόγευμα κατά διαστήματα στα ορεινά», έγραψε.

Το διαβάσαμε εδώ dnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button